Şi englezii se tem de război: o incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume

Premierul britanic Boris Johnson a atenţionat joi Rusia că orice fel de incursiune în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume şi a repetat că Londra susţine cu hotărâre suveranitatea şi integritatea Ucrainei.

7892 afișări
Imaginea articolului Şi englezii se tem de război: o incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume

Şi englezii se tem de război: o incursiune a Rusiei în Ucraina ar fi un dezastru pentru lume

Preşedintele american Joe Biden a prezis miercuri că Rusia va acţiona în privinţa Ucrainei, spunând că Moscova va plăti scump pentru o invazie la scară largă, dar sugerând că în cazul unei 'incursiuni minore' costul ar fi mai mic.

Comentariile susţinute de Biden într-o conferinţă de presă la Casa Albă a făcut mai neclar modul în care Occidentul ar reacţiona dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar dispune invadarea Ucrainei, determinând Casa Albă să încerce ulterior să explice ce a vrut să spună preşedintele american.

Întrebat despre afirmaţiile lui Biden, Johnson a atenţionat Moscova să nu înceapă nicio incursiune.

„Să fie clar: dacă Rusia va începe o incursiune în Ucraina, de orice dimensiune, cred că acest lucru ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia. Dar ar fi un dezastru şi pentru lume”, a declarat Johnson.

"Marea Britanie susţine ferm suveranitatea şi integritatea Ucrainei", a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici