Stroe: În Galaţi vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, la Galaţi, că în zonele din judeţ afectate de inundaţii vor fi instalate bucătării cu bucătari de la Armată, pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă, precizând, totodată, că 200 de locuinţe modulare sunt deja disponibile.

201 afișări
Imaginea articolului Stroe: În Galaţi vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă

Stroe: În Galaţi vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Radu Stroe a participat, la Galaţi, la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă, el declarând la finalul acesteia că principala problemă a autorităţilor este "luarea gunoiului", respectiv a nămolului rezultat în urma inundaţiilor.

De asemenea, el a spus că în zonele afectate de inundaţii vor fi instalate bucătării pentru ca sinistraţii să primească mâncare caldă.

"Principala problemă este luarea gunoiului şi să se dea cu substanţe dezinfectante. A doua problemă o reprezintă bucătăriile, să se facă mâncare caldă pentru cei sinistraţi şi suplimentarea, dacă va fi necesar, de la rezervele de stat de ce va fi nevoie: pâine, zahără, apă, ulei, tot ce e necesar pentru ca oamenii să aibă ce mânca în această perioadă până se stabilizează lucrurile", a declarat ministrul Stroe, precizând că în zonele afectate de inundaţii vor fi instalate trei bucătării, iar Armata va pune la dispoziţie bucătari.

Stroe a mai spus că pentru cazarea persoanelor sinistrate sunt deja disponibile 200 de locuinţe modulare provizorii şi că numărul acestora va fi suplimentat dacă va fi nevoie.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Bocăneanu, a declarat că luni se va face o estimare preliminară a pagubelor produse de inundaţii şi că speră ca în cursul zilei de marţi această analiză să fie finalizată, pentru a putea fi iniţiat şi aprobat un proiect de hotărâre de guvern pentru care să vină în sprijunul sinistraţilor.

Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a distribuit deja peste 1.000 de kilograme de substanţe dezinfectante şi peste 1.000 de doze de vaccin antitetanos, jumătate dintre acestea fiind deja folosite, potrivit declaraţiilor directorului instituţiei, Valentin Boldea.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 39 de localităţi din judeţul Galaţi, potrivit unui bilanţ prezentat, duminică, la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Mai multe instituţii publice şi societăţi comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte şi medicamente pentru sinistraţii din localităţile gălăţene afectate grav de inundaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici