Video Toader, înainte de anunţul privind concursul pentru funcţia de procuror-şef al DNA: Este posibil să desemnăm un candidat şi e posibil să nu desemnăm niciunul/ Anunţul la ora 12.00

Tudorel Toader va face vineri, la ora 12:00, anunţul privind concursul pentru funcţia de procuror-şef al DNA. Ministrul Justiţiei declara, anterior, că e posibil să propună un candidat din cei patru sau că e posibil ca niciunul să nu fie potrivit şi atunci procedura se reia.

1207 afișări

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reiterat, vineri dimineaţă, înainte de anunţul privind funcţia de procuror-şef DNA, că este posibil ca unul dintre cei patru candidaţi să fie desemnat, la fel cum este posibil ca niciunul să nu fie desemnat şi procedura să se reia.

"În mod evident, nu aveam cum să iau decizia înaintea deliberărilor. La orele 10.00, mă întâlnesc cu secretarii de stat, la orele 12.00, sper că finalizăm şi vă putem anunţa rezultatele. Interviurile s-au desfăşurat potrivit procedurii, iar despre rezultate, despre impresii putem vorbi numai după ce finalizăm procedura. În mod firesc, regulamentar, există această posibilitate pe care eu am anunţat-o şi dacă vreţi, o repet. Este posibil să desemnăm un candidat, după cum , da, este posibil să nu desemnăm niciun candidat. Asta nu înseamnă o opţiune a mea, asta înseamnă cele două posibilităţi legale până la urmă", a declarat, vineri dimineaţă, Tudorel Toader.

Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au susţinut joi interviul la sediul ministerului.

Tudorel Toader a precizat, pentru MEDIAFAX, că va face anunţul vineri, la ora 12:00.

Ministrul Justiţiei a declarat anterior că e posibil ca procedura să fie reluată. "Este posibil ca unul dintre candidaţi să fie desemnat pentru procuror-şef, după cum este posibil ca niciunul să nu fie. Speculaţia e a duneavoastră, eu am redat cele două variante posibile. (...) Dacă v-aş fi spus că sigur nominalizez unul era o antepronunţare, eu v-am redat variantele posibile”, a declarat joi Tudorel Toader.

De asemenea, Tudorel Toader a mai spus că nu este obligatoriu ca viitorul procuror-şef al DNA să provină din instituţie. ""Există această opinie care pare majoritară în sensul că viitorul procuror-şef la DNA trebuie să provină din structura internă a DNA-ului, dar nu cred că nu ne aducem aminte faptul că alte dăţi, procurorul şef nu a venit din structura internă a DNA-ului, după cum nici noul procuror şef la DIICOT nu a venit din structura internă a DIICOT-ului".

Procurorul Cristian Lazăr a declarat, înainte de interviul cu Tudorel Toader pentru funcţia de şef al DNA, că speră că ministrul Justiţiei va lua o decizie înţeleaptă.

„Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aş fi prezentat. Pe ceilalţi îi văd la fel de calificaţi cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, înainte de interviul cu Tudorel Toade

Un alt candidat, Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită şi că faptul că este apropiată de Codruţa Kovesi nu ar trebui să conteze la concurs, pentru că nu este un argument legal. Mirică mai spune că are încredere în ministru.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici