Traian Băsescu a decorat un ofiţer şi şapte subofiţeri răniţi în Afganistan

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, potrivit unui decret publicat în Monitorul Oficial, un ofiţer şi şapte subofiţeri răniţi în teatrul de operaţii din Afganistan, pentru "înaltul prefesionalism, spiritul de sacrificiu, devotamentul şi curajul excepţional dovedite".

59 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a decorat un ofiţer şi şapte subofiţeri răniţi în Afganistan

Traian Băsescu a decorat un ofiţer şi şapte subofiţeri răniţi în Afganistan (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Astfel, a fost conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, maiorului Costel Frîncu.

Totodată, Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a II-a, cu însemn pentru militari de război a fost oferită plutonierilor majori Daniel Sergiu Hulpoi şi Mihai Manuel Păduraru, plutonierului Dănuţ Buzatu şi sergentului Daniel Condrea, iar Medalia Naţională "Serviciul Credincios" clasa a III-a, cu însemn pentru militari de război caporalului Ionuţ Bogdan Ciubotaru şi fruntaşilor Emanuel Cornel Berdei şi Ionuţ Dumbravă.

Conform decretului publicat luni în Monitorul Oficial, decorarea militarilor români s-a făcut "în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru înaltul profesionalism, spiritul de sacrificiu, devotamentul şi curajul excepţional dovedite în timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, în cursul cărora au fost răniţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici