Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 anunţă că renunţă la protestul din Piaţa Victoriei

Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) anunţă că a obţinut promisiunea ministrului Finanţelor, Dan Vîlceanu, privind „corectarea demersurilor ANAF faţă de transportatori, prin Parlament”. APTE 2002 şi COTAR nu vor mai protesta miercuri în Bucureşti.

3982 afișări
Imaginea articolului Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 anunţă că renunţă la protestul din Piaţa Victoriei

„Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) a obţinut promisiunea Ministrului Finanţelor privind corectarea abuzurilor ANAF faţă de transportatori, prin Parlament. În urma promisiunii, asociaţiile patronale APTE 2002 şi COTAR nu vor mai protesta miercuri în Bucureşti.

Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002 a încheiat în seara zilei de 28 septembrie 2021 discuţiile cu Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, pe tema interpretărilor ANAF în ceea ce priveşte impozitarea retroactivă a diurnelor.

„Urmare a întâlnirii din 28 septembrie 2021 care a avut loc la Ministerul Finanţelor, APTE 2002 a obţinut promisiunea fermă a Ministerului Finanţelor că va corecta, prin Parlament, cel târziu până la jumătatea lunii noiembrie 2021, erorile de interpretare ale ANAF în ceea ce priveşte impozitarea diurnelor transportatorilor rutieri. În acest sens a fost publicată o propunere legislativă pentru anularea unor obligaţii fiscale, propunere despre care APTE 2002 a fost asigurată de Ministrul Finanţelor că are sprijinul întregului spectru politic şi al domniei sale personal. O altfel de conduită ar fi condus la falimente în lanţ în sectorul transporturilor rutiere şi a celor conexe (care angajează peste 300.000 de salariaţi) şi ar fi generat intempestiv o scumpire generalizată a bunurilor şi serviciilor din România, urmare a majorării cu 15% a costurilor de operare ale transportatorilor români”, transmite APTE 2002.

Potrivit sursei citate, „printr-o aşa numită <recalificare> a regimului diurnelor ca fiind venituri salariale, începând cu primăvara acestui an, ANAF a stabilit obligaţii de plată şi penalităţi în sarcina transportatorilor români, retroactiv pentru ultimii 5 ani, în contradicţie cu legea şi ignorând faptul că diurnele transportatorilor rutieri nu se impozitează în niciun stat al Uniunii Europene”, arată comunicatul transportatorilor.

„Ne bucurăm că în ultimul ceas, autorităţile din România au realizat că excesele unor funcţionari care afectează ,,coloana vertebrală’’ a unei economii – şi ne referim la transporturi, vor fi corectate, prin Parlament. Apreciem propunerea legislativă drept echilibrată. Având promisiunea fermă a Ministrului Finanţelor că nu există cale de întors în corectarea acestor excese, APTE 2002 şi COTAR au decis să recheme camioanele aflate în drum spre Bucureşti, care nu vor participa la protestul de mâine”, a declarat Dorin Jurjuţ, vicepreşedinte APTE 2002.

El afirmă că organizaţia a solicitat în permanenţă dialog cu guvernanţii.

„Retragerea camioanelor noastre din Bucureşti are dublă semnificaţie: pe de-o parte pentru a arăta că apreciem şi manifestăm încredere faţă de o promisiune fermă a Ministrului Finanţelor şi pe de altă parte că înţelegem situaţia excepţională generată de pandemie în Bucureşti, chiar în aceste zile, iar ca transportatori noi ne-am dovedit tot timpul loiali interesului general al populaţiei. Considerăm o formă de respect şi pentru locuitorii Bucureştiului să retragem camioanele aflate în drum spre Capitală în această seară, atâta timp cât în premieră, prin propunerea legislativă, se demonstrează că atunci când este urmărit interesul general al populaţiei, pot exista şi chiar există soluţii”, a adăugat Dorin Jurjuţ.

Protestul urma să se desfăşoare între orele 9.00-15.00, cu 100 de capete tractor, în faţa sediului Guvernului. La protest îşi anunţaseră prezenţa transportatori din toate organizaţiile şi asociaţiile patronale: COTAR, UNTRR, APTE 2002, ARTRI ,FORT, APULUM, şi ATM BUCOVINA.

Principalele revendicări erau eliminarea impozitării diurnelor retroactiv, pe ultimii 5 ani, despăgubirile care nu li s-au plătit miilor de şoferi care au ajuns în service-urile auto, în ultimul an, şi stoparea creşterii nejustificate a preţurilor pentru poliţele RCA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici