Trenul Galaţi-Bucureşti, blocat peste 50 de ore la Făurei, a ajuns la Galaţi. O nouă garnitură a plecat spre Bucureşti

Trenul care a fost blocat peste 50 de ore la Făurei a ajuns în staţia Galaţi, miercuri seară, în jurul orei 17.00, foarte puţini călători dintre cei care au coborât din acesta - aproximativ 20 de persoane - alegând să se urce în noua garnitură care a plecat spre Bucureşti pe ruta Tecuci - Buzău.

1996 afișări
Imaginea articolului Trenul Galaţi-Bucureşti, blocat peste 50 de ore la Făurei, a ajuns la Galaţi. O nouă garnitură a plecat spre Bucureşti

Trenul Galaţi-Bucureşti, în care se află de 50 de ore 400 de pasageri, a plecat spre Galaţi (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Doar câţiva dintre călătorii care au coborât din vagoanele trenului blăcat la Făurei au spus că vor da în judecată CFR pentru situaţia creată.

Totodată, foarte puţini dintre călătorii coborâţi din tren - aproximativ 20 - au ales să se urce în noua garnitură care a plecat din Galaţi spre staţia Bucureşti Nord pe ruta Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti, la ora 17:15.

Decizia de repornire a trenului de la Galaţi către Bucureşti a fost luată în condiţiile în care un alt tren plecat din Galaţi marţi seară, la ora 18:10, pe ruta ocolitoare Barboşi - Tecuci - Buzău - Ploieşti - Bucureşti nu a ajuns încă la Bucureşti şi se află de aproximativ 20 de ore pe drum.

Trenul cu peste 400 de călători, între care şi nouă jucători ai Oţelul Galaţi, care se deplasa pe traseul Galaţi - Bucureşti, a rămas blocat în nămeţi de câţiva metri înălţime, luni seară, pe un câmp între Făurei şi Buzău, în apropierea localităţii buzoiene C.A. Rosetti. Marţi după-amiază, garnitura a pornit înapoi către Galaţi, punându-se în mişcare în jurul orei 14.30. Marţi seară, garnitura a oprit din nou, la un sfert de oră după ce plecase din Făurei spre Galaţi, în apropiere de Ianca. În cursul nopţii, trenul a fost adus din nou în Gara Făurei, oamenii rămânând în vagoane, unde au primit alimente.


Călătorii au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru că acestea erau încălzite şi astfel au aşteptat venirea dimineţii. Oamenii, care erau blocaţi de peste 50 de ore în tren, au primit totuşi un ajutor din partea autorităţilor brăilene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pâine, apă şi dulciuri.

Unul dintre călători declara telefonic pentru MEDIAFAX că toţi cei aflaţi în trenul blocat sunt într-o situaţie critică.

Acesta a mai spus că o intervenţie a autorităţilor putea fi făcută pentru toţi oamenii din tren, atât timp cât s-a găsit o soluţie pentru fotbaliştii echipei Oţelul Galaţi, care au părăsit garnitura la miezul nopţii cu un elicopter pus la dispoziţie de Ioan Niculaie, patronul Clubului Astra Ploieşti.

Miercuri, în jurul orei 13.00, trenul a plecat din Gara Făurei, cu destinaţia Galaţi, unde a ajuns în jurul orei 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici