Tudorel Toader îndeamnă procurorii să se înscrie în cursa pentru şefia DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus marţi că face un apel şi îndeamnă procurorii să se înscrie în cursa pentru şefia DNA, subliniind că este de dorit, de asemenea, ca numărul celor care se abat de la statutul de magistrat să fie din ce în ce mai mic.

49 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader îndeamnă procurorii să se înscrie în cursa pentru şefia DNA

Tudorel Toader îndeamnă procurorii să se înscrie în cursa pentru şefia DNA

„Din totalul de procurori, nu toţi îndeplinesc condiţiile legale. (...) Sunt convins că avem foarte mulţi procurori care îndeplinesc cerinţa legală, sunt convins că procurorii sunt ataşaţi valorilor statului de drept, valorilor constituţionale şi-şi îndeplinesc misiunea pe care o au. E adevărat că am avut şi excepţii, probabil vom avea şi pe viitor. Dar dorinţa este ca numărul celor care se abat de la statutul de magistrat pe care îl au să fie din ce în ce mai mic. (...) Eu am făcut apel şi fac şi prin intermediul dumneavoastră, să fie încurajaţi procurorii care îndeplinesc cerinţele legale, care au abilităţi manageriale şi care îşi doresc această demnitate să se înscrie la procedura de ocupare a postului de procuror-şef DNA”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

A doua campanie de selecţie de candidaţi pentru şefia DNA va a început luni, 6 august, şi va ţine o lună, interviurile urmând a fi susţinute la începutul lunii septembrie, iar o concluzie să fie prezentată pe 6 septembrie, potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei.

Astfel, între 6 august şi 6 septembrie, Ministerul Justiţiei organizează, la sediul său din Bucureşti, selecţia procurorilor pentru numirea în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia, pe 29 august 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici