Un bebeluş de cinci luni, din Vaslui, a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 26

Un bebeluş de cinci luni, din Vaslui, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, din cauza rujeolei, iar potrivit medicilor micuţul nu fusese vaccinat. Acesta este cel de-al 26-lea caz de deces înregistrat în ultimele luni, în România, din cauza rujeolei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

419 afișări
Imaginea articolului Un bebeluş de cinci luni, din Vaslui, a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 26

Un bebeluş de cinci luni, din Vaslui, a murit din cauza rujeolei. Numărul deceselor a ajuns la 26

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Lelia Croitoru, băieţelul de cinci luni, din comuna Fereşti, a fost internat în unitatea medicală în data de 6 mai, iar după cinci zile s-a dispus transferul la Iaşi. În 12 mai, bebeluşul a decedat.

„Este vorba despre un copil de cinci luni, din Fereşti, care este internat în Secţia de Pediatrie pe 6 mai, cu febră, tuse şi cu tulburări respiratorii, cu dispnee. Pe 7 mai se face o radiografie toracică, care evidenţiază o pneumonie de vârf pulmomar, probele biologice pledează pentru o infecţie bacteriană, întrucât avea leucocitele crescute. Se instituie tratament antibiotic şi de susţinere, pentru faptul că tuşea, nu avea aer. Pe 10 mai apare o erupţie pe piele. Se ridică suspiciunea de rujeolă. Este văzut de infecţionist şi pe 11 mai a fost dirijat în Secţia de Boli Infecţioase la Iaşi, cu insuficienţă respiratorie acută şi suspiciune de rujeolă. Serologia pentru rujeolă se ia la 72 de ore, după apariţia erupţiei. Pe 13 trebuia să fie luat şi înţeleg că s-a luat (serologia - n.r.) la Iaşi, nu ştiu care este rezultatul. Copilul nu era vaccinat, pentru că se face la vârsta de un an”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Lelia Croitoru, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a declarat, la rândul său, că s-a confirmat faptul că decesul bebeluşului a fost cauzat de rujeolă.

„Am fost informată de către medical epidemiolog. Decesul s-a produs pe 12 mai. Se respectă un circuit informaţional, se anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică în legătură cu acest caz, Ministerul Sănătăţii. Bebeluşul a fost internat iniţial la Vaslui, după care a fost transferat la Iaşi. Debutul a fost pe 10, când a apărut erupţia, iar pe 12 a decedat. Există confirmarea că a fost rujeolă. Este declarat ca deces din rujeolă”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Băieţelul de cinci luni nu a fost vaccinat împotriva rujeolei, acesta fiind primul deces din ultimii ani, în Vaslui, din cauza acestei boli transmisibile.

„Este al 26-lea caz la nivel naţional, din păcate”, a mai declarat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Iniţial vaccinul împotriva rujeolei se făcea la 12 luni, însă după apariţia epidemiei de rujeolă în România, vârsta de vaccinare a fost redusă, la nouă luni.

În ultimele luni, 26 de persoane au murit din cauza rujeolei, cele mai multe fiind copii nevaccinaţi, opt în Timiş, cinci decese în Arad şi Dolj, trei în Caraş-Severin. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, sunt confirmate peste 5.700 de cazuri de rujeolă în 40 de judeţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici