Un diplomat rus la ONU face afirmaţii şocante despre „schimbul” dintre Ucraina şi UE / Rusia este „responsabilă”: va oferi 25 de milioane de tone de grâu pentru export

  • Rusia continuă „să fie un exportator responsabil de hrană şi energie”, a declarat reprezentantul permanent al ţării la ONU, Vasily Nebenzya.
  • Diplomatul acuză Occidentul pentru situaţia economică actuală din lume şi face o serie de afirmaţii surprinzătoare, dacă nu şocante privind un potenţial schimb între UE şi Ucraina: arme europene în schimbul grânelor ucrainiene.
2752 afișări
Imaginea articolului Un diplomat rus la ONU face afirmaţii şocante despre „schimbul” dintre Ucraina şi UE / Rusia este „responsabilă”: va oferi 25 de milioane de tone de grâu pentru export

FOTO Twitter

Ţara poate trimite spre export 25 de milioane de tone de grâne prin portul Novorossiisk începând cu 1 august şi până la finele anului.  „Ne aşteptăm ca anul acesta să avem o recoltă bogată de grâu. Astfel, putem oferi 25 de milioane de tone de grâne pentru export”, a declarat oficialul rus, citat de către agenţia de ştiri rusă TASS.
 
 Nebenzya mai spune că Rusia poate oferi şi cel puţin 22 de milioane de tone de fertilizatoare. 
 
Reprezentantul la ONU este supărat şi spune că Rusia oferă atât de multe, dar Occidentul „nu are nicio intenţie de a-şi retrage sancţiunile” impuse Rusiei. „Au fost impuse la propria voastră iniţiativă, aşa că de ce ne acuzaţi pe noi? De ce ţările şi regiunile cele mai sărace trebuie să sufere din cauza jocurilor geopolitice iresponsabile pe care le faceţi voi?”, a punctat diplomatul, adresându-se direct reprezentanţilor statelor vestice.
 
Rusia nu acceptă responsabilitatea pentru creşterea inflaţiei la nivel global şi spune că acuzaţiile sunt „nu doar absurde, ci sunt un sacrilegiu”. Grânele din Ucraina nu au putut fi exportate din cauza acţiunilor sale, nu din cauza Rusiei, spune diplomatul rus. 
 
„Voi spuneţi că noi blocăm posibilitatea Ucrainei de a-şi exporta produsele. Dar adevărul este că Ucraina, nu Rusia, este cea care blochează navele în porturi, şi ea este cea care pune mine”
 
Apoi, retorica lui Nebenzya s-a concentrat pe responzabilizarea Occidentului pentru problema exportului de grâne. „Asta e situaţia de faţă, Ucraina este de vină. Indiferent de discuţiile noastre, doar voi puteţi schimba situaţia asta”
 
Mai mult, Nebenzya acuză Uniunea Europeană că ţine grânele din Ucraina în containere, ca „plată” pentru armele trimise armatei. 
 
„Suspectăm că grânele nu merg către ţările sărace din sudul mapamondului, ci sunt încărcate în containere eurpene. Din ce ştim, acesta este modalitatea prin care Ucraina plăteşte pentru armele care îi sunt livrate din Vest”, conchide oficialul. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici