Video Un microbuz care transporta 22 de turişti israelieni în Salina Unirea s-a răsturnat. Toţi răniţii, transportaţi la UPU Ploieşti

UPDATE. Douăzeci şi doi de turişti israelini, între care opt copii, din microbuzul care s-a răsturnat, duminică, pe drumul spre Salina Unirea, din Prahova, au fost transportaţi la spital. Aceştia au suferit contuzii şi traumatisme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3695 afișări
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, la locul intervenţiei, pompierii au găsit 22 persoane, dintre care 8 copii, toţi cetăţeni israelieni. Grupul de turişti era mai mare, însă doar aceştia au vrut să coboare în mină.

“În total 22 de victime au fost transportate la spital, toţi cetăţeni israelieni. Au suferit diferite contuzii şi traumatisme, dar nu grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu.

Victimele au fost transportate la UPU Ploieşti.

La spital este aşteptat să ajungă şi consulul Israelului pentru a se interesa de soarta răniţilor.

Poliţiştii sunt la faţa locului şi au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ
 
Un microbuz care transporta turişti în Salina Unirea din Slănic, judeţul Prahova, s-a răsturnat, duminică, în vehicul fiind 19 pasageri, printre care şi turişti israelieni. Mai multe ambulanţe sunt trimise la locul accidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că un microbuz cu 19 pasageri, care se deplasa către Salina Unirea, s-a răsturnat, mai multe persoane fiind rănite.

“Din primele informaţii, microbuzul s-a răsturnat la intrarea în mină, erau 19 călători, printre care şi turişti israelieni”, a declarat Brezeanu.

Accidentul s-a petrecut în tunelul care coboară în mină.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ambulanţei Prahova, George Duţă, a declarat că evenimentul este în desfăşurare, la locul accidentului fiind trimise două ambulanţe cu medic şi alte şase cu asistent medical.

Directorul Minei Slănic, Anghel Belea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că microbuzul s-a răsturnat pe traseul care leagă suprafaţa de Mina Unirea, în tunel, toţi turiştii fiind scoşi din maşină de personalul Salinei şi duşi la zona de îmbarcare, unde sunt evaluaţi de medici.

Niciunul dintre turişti nu este încarcerat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici