Un senator PNL cere demisia prefectului de Bihor: A sunat primari ACL s-o lase mai uşor cu campania

Senatorul PNL Cristian Bodea cere demisia prefectului de Bihor, Claudiu Pop, acuzându-l că "a avut tupeul" să sune primari ACL şi să le ceară ”s-o lase mai uşor cu campania şi cu mobilizarea", pentru că "PSD va avea grijă de ei", în replică Pop cerându-i să probeze acuzaţiile sau să demisioneze.

141 afișări
Imaginea articolului Un senator PNL cere demisia prefectului de Bihor: A sunat primari ACL s-o lase mai uşor cu campania

Un senator PNL cere demisia prefectului de Bihor: A sunat primari ACL s-o lase mai uşor cu campania (Imagine: Shutterstock)

"Prefectul Claudiu Pop a avut tupeul ca înainte de turul întâi să sune primarii ACL şi să le ceară s-o lase mai uşor cu campania şi cu mobilizarea în ziua votului, pentru că PSD va avea grijă de ei şi aşa o să le fie bine şi lor. Le-a spus s-o lase mai uşor, că tot cu el şi cu Nelu Mang (Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor - n.r.) rămân. Să-şi dea demisia dacă e atât de îndrăgostit de PSD şi de Victor Ponta. Haite întregi de PSD-işti vechi şi noi, inclusiv Petru Filip (fost preşedinte al PDL Bihor, acum senator PSD - n.r.), se duc peste primarii noştri, repetând scenariul din 2004, când seara mergeau echipele PSD la băute cu primarii ca să-i convingă, iar dacă primarii nu se lăsau cumpăraţi dimineaţa se trezeau cu controale", a spus, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PNL de Bihor Cristian Bodea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a adăugat că "dinozaurii din anii 2000 precum Octav Cozmâncă şi Micky Şpagă nu au murit", iar "noua gardă" din PSD le-a preluat metodele de intimidare şi de ameninţare a oponenţilor politici.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Claudiu Pop a afirmat că nu are ce să îşi reproşeze şi că s-a implicat în campanie strict în limita atribuţiilor legale, asigurând cadrul organizatoric, fără a fi cerut primarilor să aibă o conduită politică anume.

Mai mult, Pop a spus că îl invită pe Bodea să facă dovada afirmaţiilor sale, iar dacă nu poate să îşi dea el demisia din Senat.

"Eu îl rog pe domnul senator Bodea să facă proba acestor acuzaţii, să demonstreze că am sunat primarii. Sigur, eu vorbesc zilnic cu zeci de primari, dar nu ca să-i ameninţ, ci pentru a rezolva probleme de administraţie. Dacă domnul Bodea nu reuşeşte să aducă o probă că am ameninţat vreun primar cu controale de la instituţiile statului, îl rog să-şi dea demisia domnia sa din Senat. Eu înţeleg că este în campanie, dar îl rog să nu amestece în campanie şi instituţiile statului", a declarat prefectul judeţului Bihor.

Claudiu Pop este prefect al judeţului Bihor din anul 2012, când pentru a putea fi numit a renunţat la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Oradea a PSD. Totodată, Pop a fost deputat din partea PSD în legislatura 2004-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici