Video VIDEO | Momentul în care cade poarta de intrare în Timişoara, omorând un tânăr de 24 de ani

A apărut o filmare care surprinde momentul în care cade poarta de intrare în municipiul Timişoara. Poarta de intrare în Timişoara care s-a prăbuşit în timpul furtunii de duminică a omorât pe loc un tânăr de 24 de ani. Aceasta fusese modernizată în urmă cu doi ani, lucrare pentru care primăria a plătit unei firme locale peste 50.000 de euro. Momentul propriu zis se află pe înregistrare la minutul 1.03.

18531 afișări

Nicolae Robu a a explicat luni, pe pagina sa de socializare, că poarta de la intrarea în Timişoara, care a căzut peste o maşină omorând un tânăr de 24 de ani, în timpul vijeliei de duminică seara, a fost construită în perioada comunismului, în urmă cu 37 de ani.

„Acea poartă a fost construită în timpul comunismului, în anii 1980, deodată cu cea similară de pe Calea Aradului. Ea trebuia să fie una foarte solidă, pentru că ea a fost gândită să fie suport pentru o cortină care să blocheze traficul auto în situaţii excepţionale, în contextul în care în acea perioadă un grup de cetăţeni a furat arme şi autorităţile vremii au avut mari dificultăţi în a-i prinde (am înţeles că până la urmă respectivii ar fi fost toţi împuşcaţi)”, a scris Robu.

Potrivit primarului, poarta a fost modernizată în perioada 2014-2015 fiind vorba, mai degrabă, de o „estetizare” a porţii.

„În 2014-2015, s-a realizat modernizarea porţii, mai bine zis estetizarea ei, prin intervenţii autorizate, conforme - cel puţin la nivelul caietului de sarcini- cu solicitările expertului care a efectuat expertiza prealabilă comandată de Primărie, intervenţii constând în (...) desprindere litere volumetrice existente, desfacere ornamente existente, curăţire rugină, grunduire şi vopsire confecţii metalice, reparaţii tencuieli la stâlpi, placare feţe văzute cu plăci fibrociment, refacere instalaţie electrică şi priză de pământ, montare litere volumetrice, semnale luminoase, lucrări de organizare şantier, transport moloz”, a mai spus Nicolae Robu.

Potrivit primarului, până în prezent nu au fost sesizate probleme în ceea ce priveşte poarta de la intrarea în oraş, însă, după accidentul de duminică, a fost deschis un dosar penal, preluat de Parchet.

„Procuratura a declanşat, cum e firesc, o anchetă. Suntem convinşi că, în cadrul anchetei, se vor clarifica toate aspectele de clarificat în astfel de situaţii. Ne exprimăm, şi cu această ocazie, regretul profund că un tânăr şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii porţii şi întreaga compasiune pentru familia îndurerată, rudele şi prietenii săi”, a mai spus Robu.

Întrebat, duminică seara, la Digi24 despre efectele furtunii din Timişoara, premierul Mihai Tudose a răspuns: „Întrebaţi-l pe domnul Robu de ce a picat semnul acela inaugurat de el de curând şi a făcut o victimă. Semnul acela nou-nouţ, cu Bine aţi venit la Timişoara, a fost inaugurat cu surle şi trâmbiţe”, a raspuns premierul. 

Tănărul care a murit strivit de poarta de la intrarea în Timişoara se numea Vlad Baici şi era student în ultimul an la Facultatea de Medicină dentară. 



Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, duminică, în judeţul Timiş, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaş, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timişoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului.

Poarta de intrare în Timişoara a fost reabilitată de municipalitate în urmă cu doi ani, primăria plătind peste 50.000 de euro pentru lucrările executate de o firmă privată.

VIDEO ŞI FOTO: OPINIA TIMIŞOAREI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici