VIDEO O trupă rock a manifestat cântând în Piaţa Victoriei. Protestatar, amendat cu 1.500 de lei

Trupa „Alex & The Fat Penguins” a manifestat, vineri, faţă de măsurile Guvernului, membrii formaţiei amplasând mai multe instrumente în Piaţa Victoriei şi cântând o piesă din repertoriul său, unul dintre protestatarii prezenţi, care, însă, nu este membru al trupei, fiind sancţionat cu 1.500 de lei.

2506 afișări
Imaginea articolului VIDEO O trupă rock a manifestat cântând în Piaţa Victoriei. Protestatar, amendat cu 1.500 de lei

VIDEO O trupă rock a manifestat cântând în Piaţa Victoriei. Protestatar, amedat cu 1.500 de lei

„În jurul orei 15.30, în Piaţa Victoriei, în pastila centrală au apărut 25 de persoane care participă la activităţile de protest organizate în zonă, însoţiţi de membrii unei formaţii rock pretinzând că filmează un videoclip. Jandarmii le-au adus la cunoştinţă tuturor persoanelor că activitatea lor necesită o aprobare prealabilă şi i-au rugat să meargă să obţină aceasta aprobare. Persoanele nu s-au conformat. Nouă persoane au fost legitimate, din care una sancţionată pentru participarea la o adunare publică nedeclarată, cu amendă în valoare de 1.500 lei”, se arată într-un răspuns al Jandermieriei, la solicitarea Mediafax.

Cei trei membri ai trupei nu au fost legitimaţi sau sancţionaţi de jandarmi întrucât s-au conformat solicitărilor oamenilor legii.

„Am primit 1.500 de lei, pentru că au zis că sunt organizator. Nu este corect, pentru că activităţile cultural-artistice, cum a fost şi melodia cântată de băieţii de la «Alex & The Fat Penguins», nu trebuie declarate în prealabil. Toţi membrii trupei au fost legitimaţi, precum şi cei din staff, iar solistul trupei, Alex, a fost amendat de către Poliţia Rutieră, cu suma 725 de lei, pentru că a încălcat linia continuă, după ce a intrat cu dubiţa în piaţă”, a spus Marian Răduţă, protestatar şi membru Rezistenţa.

„Alex & The Fat Penguins” este o trupă de rock alternativ care s-a făcut remarcată în zona indie, pentru umorul şi versatilitatea videoclipurilor.

Liderul şi solistul trupei, Alex Coţofan, s-a născut la Chişinău, a crescut în Bucureşti, iar în prezent face naveta între Paris, unde lucrează ca medic stomatolog, şi capitala României, unde îşi hrăneşte pasiunea pentru rock-ul indie, potrivit paginii de Facebook a trupei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici