Video VIDEO Protest al poliţiştilor de ziua Poliţiei Române. Oamenii legii cer majorarea salariilor

Peste două mii de poliţişti protestează, sâmbătă în Bucureşti, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Pro Lex solicitând "o salarizare corectă".

4948 afișări

Peste două mii de poliţişti protestează, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Pro Lex solicitând "o salarizare corectă". La manifestare participă poliţişti, poliţişti de frontieră şi personal contractual.

Protest al poliţiştilor la MAI de ziua Poliţiei Române. 

"Am ieşit în stradă pentru că am ajuns la limita puterilor. Nu mai pot, nu mai putem munci în ritmul acesta, nu mai putem face faţă solicitărilor. Şi pentru ce, pentru ce ne riscăm viaţa, pentru ce ne sacrificăm familia?! După aproape 15 ani de activitate, salariul meu este unul ruşinos. Stau zi-noapte, cald-frig, soare-ploaie în stradă, alerg după infractori şi statul mă răsplăteşte cu un salariu de aproximativ 2.000 de lei. Cerem o majorare de cel puţin 50%, aşa cum e la medici, la profesori, pentru că noi nu suntem nici mai presus, nici mai prejos decât aceştia", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marian Dinică, poliţist la Rutieră.

"Volumul de muncă este sufocant, au plecat mulţi oameni din sistem, tot mai puţini au venit, iar cauza este aceeaşi - salariul foarte mic. Păi cum să stea cineva cu 16-18 milioane pe lună, la care se mai adaugă câteva indemnizaţii care îl duc la cel mult 2.000 de lei?! Acum eu fac munca a trei oameni, fiindcă lumea a plecat, nu s-au mai făcut angajări, iar noi a trebuit să acoperim lipsurile. Păi şi cum să rezolvăm noi mii de dosare în fiecare lună, când suntem doar o mână de oameni?! Siguranţa şi ordinea publică sunt puse în pericol în acest moment, iar dacă aceşti guvernanţi nu înţeleg că nu se mai poate aşa, poliţiştii nu vor mai ieşi în teren, iar atunci să o văd eu pe doamna ministru, pe domnii miniştri cum vor ieşi ei să apere cetăţenii! O majorare salarială de cel puţin 50% ar rezolva o parte dintre probleme, ar atrage oameni noi în sistem", a declarat, pentru MEDIAFAX, Carmen Matcă, angajat în Poliţia Română.

Mitingul se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la ora 16.00.

"Oamenii legii sunt extrem de supăraţi şi spun că au ajuns la capătul răbdării. Deşi în bilanţuri rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, iar aprecierea pentru ei reiese constant din comunicate ori din discursuri pe la tribune politice, guvernaţii nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani. Salariile de bază/indemnizaţiile şi sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile şi sporurile personalul din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte, au fost majorate cu 50%. De majorări substanţiale au beneficiat şi angajaţii din familiile ocupaţionale învăţământ şi sănătate", au transmis Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Pro Lex, printr-un comunicat de presă.

Poliţiştii cer emiterea unei ordonanţe de urgenţă a guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20%, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază de la 01 aprilie 2017.

"În cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40% din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor. O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30% din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100% (faţă de 75% cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează",se mai arată în comunicat.

De asemenea, sindicatele cer ca legea pensiilor militare să nu fie modificată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici