Video Zeci de participanţi, la un campionat de puzzle, la Sfântu Gheorghe - GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 40 de persoane, din judeţul Covasna şi nu numai, au participat, sâmbătă, la un campionat de puzzle derulat pe echipe, la Sfântu Gheorghe, finala urmând să aibă loc duminică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

713 afișări

GALERIE FOTO

Campionatul a fost organizat într-un local din Sfântu Gheorghe, de către o companie din oraş, care a dorit să marcheze astfel împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea sa, dar şi să promoveze rezolvarea de puzzle-uri.

Organizatorii şi-au propus să deruleze manifestarea şi în anii următori.

"Noi organizăm acest campionat pentru prima dată. (...) Am văzut că şi în alte ţări au fost organizate astfel de evenimente. Ideea noastră ar fi ca anul viitor să fie o probă preliminară la Sfântu Gheorghe şi în mai multe oraşe, şi separat de evenimentul preliminar, să fie o finală, aici”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Birtalan Csanád, unul dintre reprezentanţii companiei organizatoare.

La eveniment au participat 14 echipe, majoritatea formate din trei persoane. Concurenţii au avut de rezolvat un puzzle de 225 de piese, în cel mai scurt timp, iar cinci dintre cele mai rapide echipe vor participa la finala concursului, ce va avea loc duminică. Acestora li se va alătura şi o echipă invitată, din Odorheiu Secuiesc.

"Astăzi (sâmbătă - n.r.) a fost proba preliminară, iar mâine (duminică - n.r) va fi etapa finală. Un concurs similar a fost organizat de o altă companie, acum câteva săptămâni, la Odorheiu Secuiesc, iar cei care au câştigat acolo vor avea posibilitatea de a intra direct în finala concursului nostru. Aşadar, cinci echipe dintre cele participante astăzi vor intra în finală, plus echipa din Odorhei, deci mâine vor fi, la Sfântu Gheorghe, şase echipe, care vor avea de rezolvat un puzzle de 1.000 de piese. Majoritatea participanţilor sunt pasionaţi de puzzle-uri, urmăresc când apar noi modele, noi imagini (…)”, a spus Birtalan Csanád.

Potrivit acestuia, câştigătorii finalei vor primi pachete compuse, printre altele, din ceaiuri şi infuzoare, puzzle-uri şi bani, iar pe parcursul evenimentului, duminică se vor derula, la Sfântu Gheorghe, diverse activităţi pentru copii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici