"Am abuzat foarte mult de alcool, de droguri". Kyrgios a vorbit despre problemele sale de sănătate mintală

Nick Kyrgios a explicat într-un interviu dat pentru Wide World of Sports cum viaţa sa a scăpat de sub control înainte ca pandemia să-l facă să-şi schimbe stilul de viaţă şi să repare relaţiile pe care le-a distrus.

750 afișări
Imaginea articolului "Am abuzat foarte mult de alcool, de droguri". Kyrgios a vorbit despre problemele sale de sănătate mintală

2022 a fost un an bun pentru jucătorul de tenis australian Nick Kyrgios, acesta dând semne că e fericit atât pe teren, cât şi în afara lui. Australianul nu a avut întotdeauna o viaţă fericită. Campionul de dublu de la Australian Open 2022, care a recunoscut anterior că s-a automutilat şi a avut gânduri suicidare, a declarat pentru Wide World of Sports că „nu comunica" în anii de până în 2020 şi că a folosit droguri şi alcool pentru a face faţă dificultăţilor sale.

„Am fost foarte grav, până la punctul de a mă automutila şi nu este în regulă. Cred că i-am îndepărtat pe toţi cei cărora le păsa de mine şi nu comunicam, iar eu pur şi simplu am închis viaţa reală şi am încercat să mă ocup şi să îmi abordez problemele cu capul înainte", a spus Kyrgios în interviul menţionat.

El a mai recunoscut că a avut probleme şi cu alcoolul:

„Abuzam foarte mult de alcool, de droguri şi asta a scăpat de sub control. Acum abia beau - literalmente beau un pahar de vin la cină. Acesta a fost genul de lucru iniţial pe care a trebuit să îl curăţ un pic şi apoi să îmi refac relaţia cu familia mea şi să adopt obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi cele de bază; cum ar fi dieta, să dorm bine, să încerc să mă antrenez un pic mai mult şi asta a fost tot. Cred că COVID m-a ajutat foarte mult în acest sens."

Australianul a ajuns să facă gesturi de automutilare extreme: „Simţeam că îi dezamăgesc pe oameni tot timpul. Sincer să fiu, mă simţeam lipsit de valoare, nu mă simţeam confortabil, îmi uram viaţa la un moment dat. Mă tăiam, mă ardeam, eram destul de distrus. Era atât de întunecat încât îmi cam plăcea şi mie, ca şi cum le ceream oamenilor să o facă... şi alte chestii. Ceea ce nu te ucide te face mai ciudat (şi mai puternic)."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici