Brazilia şi Portugalia revin luni în scenă la mondialele din Qatar

Etapa a doua a fazei grupelor la Cupa Mondială din Qatar ajunge luni în ultima zi. Pe baza calcului hârtiei, Brazilia şi Portugalia îşi pot asigura calificarea în optimi, dar matematic şi Elveţia are aceaşi şansă. Uruguay şi Coreea de Sud sunt încă în cărţi, la fel ca şi Ghana, Serbia sau Camerun.

460 afișări
Imaginea articolului Brazilia şi Portugalia revin luni în scenă la mondialele din Qatar

Brazilia şi Portugalia revin luni în scenă la mondialele din Qatar

Camerun – Serbia, ora 12.00, Grupa G, Al Wakrah

În ciuda faptului că ambele echipe au pierdut meciul de debut, ele păstrează şanse matematice intacte pentru ieşirea din grupă. Serbia pleacă favorită la casele de pariuri, dar asta nu a încurcat încă pe nimeni să furnizeze o surpriză. O victorie a Camerunului ar putea fi considerată o surpriză privind din perspectiva faptului că „leii neînblânziţi” au pierdut ultimele 8 meciuri de la o cupă mondială, fiind pe cale să egaleze recordul negativ al Mexicului de 9 înfrângeri.

Dar, tocmai asta îi poate motiva pe africani, care au pierdut la limită cu Elveţia, făcând un joc curajos. Cert e că ambele echipe sunt sub presiune şi un egal nu ar favoriza pe niciuna dintre ele, etapa a treia aducându-le meciuri şi mai grele.

Coreea de Sud – Ghana, ora 15.00, Grupa H, Al Rayyan

Africanii au fost foarte aproape de a remiza cu Portugalia, Ronaldo & Co tremurând serios până la ultimul fluier pentru cele 3 puncte. De cealaltă parte, asiaticii au ţinut în frâu naţionala „Celeste”, nici Suarez, nici Cavani nereuşind să surprindă defensiva coreeană, salvată, e drept, de bară, în două rânduri.

O victorie a Coreei de Sud ar putea fi suficientă pentru calificare, în timp ce pentru Ghana cele trei puncte sunt obligatorii dacă mai doresc să iasă din grupă.

Statistic „stelele negre” stau mai bine în istoria confruntărilor directe, cu 3 victorii şi o remiză, cu două succese pe pământ asiatic.

Casele de pariuri înclină uşor spre Coreea de Sud, dar nu se poate spune despre niciuna din echipe că e favorită. Tot statistica spune că aproape cert vom vedea goluri, chiar de ambele părţi, singurul meci direct în care una din echipe nu a marcat fiind ultimul amical din 2014, câştigat de Ghana cu 4-0.

Brazilia – Elveţia, ora 18.00, Grupa G, Doha

Evidentul cap de afiş al zilei este confruntarea principalei favorite a competiţiei cu „ceasornicarii” elveţieni. Oarecum greu de crezut, dar Brazilia nu a învins niciodată Elveţia la mondiale, ambele confruntări anterioare (1950 şi 2018), încheindu-se cu remize. În plus, Brazilia are doar 3 victorii, în 9 confruntări directe, fiind învinsă de două ori, naţionala ţării cantoanelor având ultima victorie, cu 1-0, într-un amical din 2013.

Pentru Brazilia, lipsită luni de Neymar, accidentat, o victorie va însemna continuarea parcursului spre un trofeu râvnit de 20 de ani, situaţia fiind similară şi pentru Elveţia, care are şi ea 3 puncte. Nici o remiză nu ar dezavantaja vreuna din echipe, dar ceea ce pare a fi destul de sigur e că suporterii fotbalului vor vedea luni seara goluri.


Portugalia – Uruguay, ora 21.00, Grupa H, Lusail

Uruguayul vine cu orgoliul rănit în confruntarea latină cu Ronaldo şi compania, dar şi cu un record incredibil: niciun gol primit în ultimele 5 partide din grupe la Cupa Mondială, ultimul fiind primit de la Rooney, în 2014. Dealtfel, în 2022, selecţionata Celeste nu a primit gol în 8 din cele 10 partide jucate, ceea ce va face cu atât mai grea sarcina celui care a marcat la 5 campionate mondiale, controversatul, în ultima perioadă, Ronaldo.

La Uruguay, omul cheie ar putea fi din nou veteranul Cavani, ale cărui două goluri eliminau Portugalia în optimile de finală ale mondialului rusesc din 2018.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici