Bulgaria face apel la decizia FIFA de a juca un meci fără spectatori

Federaţia Bulgară de Fotbal (BFU) a anunţat, miercuri, că va face apel la decizia FIFA de a disputa un meci din preliminariile CM-2014 fără spectatori, ca urmare a incidentelor rasiste de la partida cu Danemarca, din 12 octombrie 2012, de la Sofia.

133 afișări
Imaginea articolului Bulgaria face apel la decizia FIFA de a juca un meci fără spectatori

Bulgaria face apel la decizia FIFA de a juca un meci fără spectatori (Imagine: Shutterstock)

BFU a calificat drept "disproporţionate" sancţiunile comunicate marţi, conform cărora meciul Bulgaria-Malta, prevăzut la 22 martie, se va disputa cu porţile închise, iar federaţia va fi amendată cu 35.000 de franci elveţieni (29.000 euro).

"Practic noi suntem sancţionaţi de două ori pentru acelaşi lucru", a declarat preşedintele BFU, Borislav Mihailov.

Comisia de Disciplină a FIFA a decis sancţionarea federaţiei bulgare (BFU), după ce la meciul cu Danemarca, din 12 octombrie, jucătorul danezilor, Patrick Mtiliga, a fost victima injuriilor rasiste din partea fanilor bulgari. Astfel, partida Bulgaria - Malta, din preliminariile CM-2014, programată în 22 martie, se va juca tot fără spectatori. BFU a fost amendată de FIFA cu 35.000 de franci elveţieni.

Recunoscând un comportament rasist şi discriminatoriu, BFU a subliniat că doar "puţini suporteri" au fost implicaţi în aceste incidente.

Tot marţi, federaţia ungară (MLSZ) a primit o sancţiune similară pentru incidente antisemite la amicalul cu Israël, din 15 august 2012. Şi MLSZ a anunţat că va face apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici