Carlos Alcaraz câştigă US Open. Spaniolul devine, la doar 19 ani, numărul 1 mondial / Alcaraz a stabilit şi un alt record

Carlos Alcaraz l-a învins pe Casper Ruud în finala US Open (6-4, 2-6, 7-6 [1], 6-3). Spaniolul câştigă primul său Grand Slam şi devine, la doar 19 ani, numărul 1 mondial.

2858 afișări
Imaginea articolului Carlos Alcaraz câştigă US Open. Spaniolul devine, la doar 19 ani, numărul 1 mondial / Alcaraz a stabilit şi un alt record

Carlos Alcaraz câştigă US Open. Spaniolul devine, la doar 19 ani, numărul 1 mondial / Alcaraz a stabilit şi un alt record

La doar 19 ani, Carlos Alcaraz nu numai că a câştigat primul său titlu de Grand Slam în faţa lui Casper Ruud (6-4, 2-6, 7-6 [1], 6-3) la US Open, dar a devenit şi numărul 1 mondial. Cel mai tânăr din era Open.

Carlos Alcaraz a stabilit şi un alt record. Spaniolul este jucătorul care a petrecut cel mai mult timp pe teren la un Grand Slam de la începutul măsurătorilor.

El a dat doar pentru scurt timp semne de oboseală în ciuda faptului că a trebuit să treacă de trei meciuri consecutive de cinci seturi pentru a ajunge la meciul pentru titlu, lucru pe care nimeni nu l-a mai făcut la New York în ultimii 30 de ani.

Alcaraz a pierdut setul al doilea şi a salvat două mingi de set în timp ce era condus cu 6-5 în setul al treilea. În tie break s-a impus 7-1.

Un break în cel de-al patrulea set a fost tot ce i-a trebuit lui Alcaraz.

Ruud, 23 de ani, este la a doua finala de Slam pierdută în acest an. El a pierdut în iunie la Roland Garros în faţa lui Rafael Nadal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici