Ce scrie presa argentiniană după înfrângerea în faţa Germaniei

Presa argentiniană a notat, luni, la câteva ore după ce naţionala Argentinei a pierdut finala Cupei Mondiale, cu Germania, scor 0-1 după prelungiri, că fotbaliştii lui Alejandro Sabella au emoţionat milioane de fani şi au părăsit competiţia cu demnitate.

346 afișări
Imaginea articolului Ce scrie presa argentiniană după înfrângerea în faţa Germaniei

Ce scrie presa argentiniană după înfrângerea în faţa Germaniei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Plângeţi liniştiţi", a titrat cotidianul Ole. "Jucătorii naţionalei au izbucnit în lacrimi la finalul meciului, dar nu prea au ce să îşi reproşeze, pentru că au făcut un turneu spectaculos. Suporterii le recunosc eforturile. Durerea este foarte mare. Dezamăgirea la fel. Jucătorii au plâns la final pe Maracana. Erau învinşi. Dar lacrimile nu trebuie să fie mereu de tristeţe, ci şi de mândrie. De când nu se mai jucase la acest nivel la un turneu final al CM? Această selecţionată nu va rămâne în amintirile fanilor doar de scena finală. Ne vom aminti şi că a ajuns în finală şi că a emoţionat milioane de suporteri", notează Ole.

"Visul argentinian s-a dus din cauza unui gol în prelungiri: Germania campioană", a scris şi Clarin, în timp ce 4 Semanas a titrat: "Argentina vicecampioană: Mai departe decât se credea şi cu demnitate". "Argentina a fost învinsă de Germania în finala Cupei Mondiale. A fost un joc strâns, care putea fi câştigat de oricare echipă, dar naţionala a pierdut cu demnitate", a adăugat sursa citată.

"Ca în '90, Germania şi arbitrul au furat visul Argentinei", a notat Cronica. "Adio visului. Argentina a fost superioară echipei germane pe toată durata partidei, dar în repriza a doua de prelungiri a primit un gol nedorit şi a pierdut cu 0-1 finala Cupei Mondiale. Arbitrul italian a influenţat rezultatul", scrie jurnalul argentinian, menţionând că arbitrul ar fi trebuit să acorde un penalti pentru Argentina.

"Tristeţe şi mândrie: Argentina a pierdut finala cu Germania", a titrat El Grafico. "S-a terminat visul, s-a terminat CM şi mâine totul va fi aşa cum era în urmă cu o lună. Argentina a pierdut cu 0-1 finala cu Germania, după prelungiri", menţionează El Grafico.

Reprezentativa Argentinei a fost învinsă de Germania în finala Cupei Mondiale, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, cu scorul de 1-0 după prelungiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici