LIVE TEXT Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-3 | CFR Cluj este din nou campioana României

  • CFR Cluj a câştigat cu 3-1 pe terenul Universităţii Craiova şi a luat titlul în Liga 1
  • Dan Nistor a deschis scorul în minutul 10
  • Vinicius a egalat în minutul 36, iar Kevin Boli şi Ciprian Deac au marcat după pauză
7678 afișări
Imaginea articolului LIVE TEXT Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-3 | CFR Cluj este din nou campioana României

LIVE TEXT Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-2 | Kevin Boli o aduce pe CFR Cluj în avantaj

FINAL DE MECI - CFR Cluj a câştigat pe terenul Universităţii Craiova cu 3-1 şi este din nou campioana României. Pentru ardeleni este al 6-lea titlu din istorie şi al treilea, la rând. Echipa lui Dan Petrescu va juca în preliminariile Champions League. Universitatea Craiova merge în preliminariile Europa League, alături de FCSB şi FC Botoşani. 

Min. 84: Ocazie Universitatea Craiova - Koljic trimite peste poartă

Min. 77: Gol CFR Cluj - Ciprian Deac înscrie în poarta lui Piglaicelli

Min. 76: Penalty pentru CFR Cluj - Cosic îl faultează în careu pe Vinicius

Min. 70: CFR Cluj este tot mai aproape de al 6-lea titlu din istorie - ardelenii se apără bine şi resping toate atacurile Craiovei

Min. 56: Gol CFR Cluj - Kevin Boli înscrie pentru ardeleni, cu o lovitură de cap

Min. 53: Ocazie Universitatea Craiova - Elvir Koljic trage puţin pe lângă poartă

Min. 46: A început repriza a doua

PAUZĂ Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1 | Finala campionatului se decide în repriza a doua. Dacă scorul va rămâne egal după 90 de minute, meciul va avea prelungiri şi lovituri de departajare. 

Min. 45+3: Ocazie CFR Cluj - Rondon trage bine, dar Pigliacelli scoate excelent

Min. 38: Ocazie Universitatea Craiova - Dan Nistor a luat o fază pe cont propriu şi a trimis mingea puţin pe lângă poarta lui Arlauskis

Min. 36: 1-1 gol CFR Cluj - Vinicius a egalat după un corner executat de Ciprian Deac

Min. 10: 1-0  gol Universitatea Craiova - Dan Nistor a deschis scorul pentru olteni, cu un şut superb de la mare distanţă

Min. 1: "Finala campionatului" a început. Câştigătoarea derby-ului dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj va lua titlul în Liga 1 şi va merge în preliminariile Champions League

ECHIPELE DE START

Universitatea Craiova (4-3-3): Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Mitran, Bălaşa, Ivanov, Qaka, Ivan, Vangenin, Baiaram, Niţu
Antrenor: Cristiano Bergodi
 
CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Susic, Vincius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca
Rezerve: Rus, Cestor, Burcă, Hoban, Luis Aurelio, Chipciu, Pereira, Petrlia, Costache
Antrenor: Valeriu Bordeianu 
 
Arbitru: Ovidiu Haţegan / Asistenţi: Octavian Şovre şi Vasile Marinescu 
 
Meciul care decide campioana din Liga 1 se va juca pe stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 20:30. CFR Cluj poate câştiga al treilea titlu la rând, dar are în faţa singurul adversar care i-a pus probleme în acest play-off. Universitatea Craiova poate câştiga titlul dacă nu va pierde în faţa ardelenilor. MEDIAFAX transmite astăzi cele mai noi informaţii legate de „finala campionatului”, precum şi LIVETEXT în timpul partidei.
 

SUPORTERII CRAIOVEI AU MERS LA STADION

Aproximativ 500 de suporteri ai Universităţii Craiova au fost prezenţi la stadionul "Ion Oblemenco", în momentul în care autocarul echipei a ajuns acolo. Fanii aşteaptă o victorie care să le aducă titlul. 

DECIZIA COMITETULUI EXECUTIV: PRELUNGIRI ŞI PENALTY-URI, DACĂ SE TERMINĂ EGAL

Comitetul Executiv al FRF s-a reunit în cursul acestei zile pentru a decide ce se întâmplă în cazul în care Universitatea Craiova - CFR Cluj se termină la egalitate. S-a ajuns la concluzia că, dacă după 90 de minute cele două echipe vor fi la egalitate, "finala campionatului" va avea parte de două reprize de prelungiri şi eventuale lovituri de departajare. 

Până la miezul nopţii, FRF trebuie să anunţe la UEFA participantele în sezonul viitor al cupelor europene. Oltenii se pot considera dezavantajaţi de soluţie, deoarece dacă ar fi câştigat restanţa cu Astra, şi egalul i-ar fi făcut campioni. S-a ajuns totuşi la acest compromis pentru că nu mai existe date în calendar la care meciul cu Astra să poată fi reprogramat. 

LOVITURĂ PENTRU FANII CRAIOVEI

Suporterii nu vor avea acces pe stadion la finala campionatului dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj. Fanii Craiovei sperau să se poată strânge în preajma arenei din Bănie pentru a urmări marele meci pe ecrane gigant. Autorităţile locale au decis să interzică acest lucru. Suporterii olteni aşteaptă de 29 de ani un nou titlu. Au postat sute de mesaje de încurajare pe pagina oficială a clubului. De asemenea, au pregătit şi o scenografie specială. "Aduceţi 5-ul în Bănie!" - este mesajul scris pe scaunele din interiorul stadionului. Universitatea Craiova are patru titluri la activ: în 1974, 1980, 1981 şi 1991.

CFR CLUJ AMENINŢĂ CĂ NU VA JUCA PARTIDA DEOARECE LA CRAIOVA EXISTĂ CAZURI DE COVID

Cu doar câteva ore înainte de meciul pentru titlu în Liga 1, tensiunea creşte enorm. CFR Cluj ameninţă că nu se va prezenta la partida cu Craiova. Ei susţin că jucătorii olteni nu au mai fost testaţi pentru Covide de mai bine de o săptămână şi că la echipă au fost 3 cazuri.

Directorul sportiv de la CFR Cluj, Bogdan Mara, a dezvăluit pentru Mediafax care este situaţia şi de ce sunt îngrijoraţi jucătorii campioanei din ultimii 2 ani. De partea cealaltă, Craiova acuză un joc psihologic înainte de meci.

Bogdan Mara - director sportiv CFR Cluj: ”Cei de la Craiova nu au respectat protocolul care s-a stabilit între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, Liga Profesionistă şi Federaţie în care s-a specifificat clar că în cazul în care apare un caz de COVID la o echipă jucătorii trebuie testaţi din 7 în 7 zile. Cei de la Craiova au ultima testare pe 24 august. Ne este frică că cei de la Craiova au cazuri de COVID în echipă şi nu s-au testat sau nu au declarat nimic ca să ştim că e totul în regulă. După dramele pe care le-a trăit echipa noastră în ultima vreme chiar ne este frică de acest lucru. Fiind trei cazuri de COVID la ei în echipă – antrenor secund, preparator fizic şi team manager, iar DSP Dolj a spus că ei nu au intrat în contact cu echipa. E posibil ca un antrenor secund să nu intre în contact cu echipa? Sau un preparator fizic? Chiar nu e în ordine. Mai aşteptăm un telefon de la comitetul executiv şi pe urmă vom vedea ce vom faceMai aşteptăm un telefon de la comitetul executiv şi pe urmă vom vedea ce vom face.”

Sorin Cârţu - preşedinte Universitatea Craiova: ”Noi cădem într-o plasă din asta? E o plasă de peşte cu ochiurile sparte, rupte. Nu vii cu o chestie din asta la noi. Pe noi ne destabilizează o chestie din asta sau cum?”

Acest lucru stă la mâna CEx-ului care va avea loc astăzi. Acolo se poate decide şi dacă meciul dintre Astra şi Craiova se va disputa indiferent dacă va influenţa sau nu campioana.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici