Ciclism: Italianul Michele Scarponi a decedat în urma unui accident rutier

Ciclistul italian Michele Scarponi, în vârstă de 37 de ani, a decedat, vineri, ca urmare a unui accident rutier petrecut în timp ce se antrena în apropierea casei sale din Filottrano, scrie Reuters.

4561 afișări
Imaginea articolului Ciclism: Italianul Michele Scarponi a decedat în urma unui accident rutier

Ciclism: Italianul Michele Scarponi a decedat în urma unui accident rutier

Campion în Turul Italiei în 2011, Scarponi a fost lovit de o camionetă în timpul unui antrenament efectuat vineri dimineaţă, accidentul având loc la o bifurcaţie între două drumuri din zonă. "Este o tragedie mult prea mare pentru a fi descrisă. Am pierdut un campion, un om special, cu zâmbetul pe buze în orice situaţie. A fost un reper pentru toată echipa", au scris cei de la Astana Pro, echipa din care făcea parte Scarponi, conform Reuters.

Scarponi şi-a început cariera profesionistă în 2002, a obţinut cele mai bune rezultate în cursele italiene, câştigând trei etape din Giro, înainte de a cuceri titlul în 2011, după ce Alberto Contador a pierdut tricoul de campion din cauza unei probleme de dopaj. Michele Scarponi a fost suspendat timp de un an şi jumătate, după ce a fost implicat în "Operaţiunea Puerto", un scandal de dopaj din 2006.

După ce şi-a ispăşit suspendarea, ciclistul italian a câştigat titlul la Tirreno-Adriatico, în 2009, şi Turul Cataloniei, în 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici