Claudiu Popa: Rapid nu riscă nimic, este o acţiune personală care nu poate fi alocată suporterilor noştri

Directorul general al FC Rapid, Claudiu Popa, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF, că gruparea giuleşteană nu riscă nimic în urma incidentului rasist de la meciul cu Concordia Chiajna, deoarece gestul a fost o acţiune persoanală care nu poate fi alocată galeriei.

144 afișări
Imaginea articolului Claudiu Popa: Rapid nu riscă nimic, este o acţiune personală care nu poate fi alocată suporterilor noştri

Claudiu Popa: Rapid nu riscă nimic, este o acţiune personală care nu poate fi alocată suporterilor noştri (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

"Responsabilitatea pentru organizarea meciului revine echipei gazdă. Din punctul meu de vedere Rapid nu riscă nimic. Nu suntem de acord cu o astfel de atitudine, este o acţiune pur persoanală şi nu poate fi alocată suporterilor noştri. Această persoană îşi va primi sancţiunea din partea organelor statului. Noi nu putem interzice accesul unei persoane pe stadion. Le-am spus celor din comisie că Wellington şi suporterul s-au împăcat. Ei sunt obligaţi să ia în considerare asta", a spus Popa.

Directorul general al grupării giuleştene, fost observator LPF, a recunoscut că gestul suporterului rapidist a fost unul "total deplasat". "Nu ştiu dacă poate fi catalogat ca cel mai grav act de rasism din România. Este un act clar, care nu ar trebui să se producă în arenele sportive şi nici în societate. Ca fost observator, aş fi consemnat în raport. Gestul mi s-a părut total deplasat, dar nu poate fi atrasă răspunderea unei colectivităţi din cauzDirectorul general al FC Rapid, Claudiu Popa, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comisiei de Disciplină a FRF, că gruparea giuleşteană nu riscă nimic în urma incidentului rasist de la meciul cu Concordia Chiajna, deoarece gestul a fost o acţiune persoanală care nu poate fi alocată galeriei.

La finalul partidei Concordia Chiajna - Rapid (scor 0-0), disputată la 3 octombrie în cadrul etapei a X-a a Ligii I, suporterul rapidist Constantin Nicuşor Iacob a aruncat o coajă de banană în direcţia atacantului Concordiei Chiajna, Wellington Carlos da Silva. Acesta a luat coaja de banană şi i-a înmânat-o observatorului întâlnirii. Wellington a informat arbitrul şi în timpul meciului că fanii rapidişti au avut scandări cu tentă rasistă la adresa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici