CM 2018 | Reacţia selecţionerul Belgiei, după victoria cu Anglia

Favoritele Grupei G s-au întâlnit joi seara, în ultima etapă a fazei grupelor. Belgia a trecut de Anglia, scor 1-0, după reuşita lui Adnan Januzaj.

385 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | Reacţia selecţionerul Belgiei, după victoria cu Anglia

CM 2018 | Reacţia selecţionerul Belgiei, după victoria cu Anglia

Cele două naţionale şi-au garantat participarea în optimile de finală încă din etapa trecută, necunoscută fiind doar ordinea din care vor merge mai departe. Partida a fost una echilibrată, dar Belgia a fost mai activă pe faza ofensivă. Elevii lui Roberto Martinez au încheiat cele 90 de minute cu 4 şuturi pe spaţiul porţii, în timp ce Anglia a expediat unul singur. Selecţionerul „Dracilor Roşii” s-a declarat mulţumit la finalul derby-ului din grupă.

„Victoria este foarte importantă. De acum înainte nu ne mai putem face planuri, vom juca împotriva celor mai bune naţionale. Suntem un grup puternic şi vom demonstra asta cu Japonia”, a declarat Roberto Martinez la conferinţa de presă.

De partea cealaltă, Gareth Southgate nu a fost prea mulţumit de rezultat şi de joc, dar este convins că echipa va arăta mai bine în optimile competiţiei.

„A fost un meci pe care voiam să îl câştigăm. A fost un test bun, chiar dacă s-a terminat cu o înfrângere. De acum înainte este nevoie de o altă abordare. Meciurile din fazele eliminatorii sunt foarte dificile şi trebuie să le pregătim mental. Este posibil să avem nevoie de prelungiri şi este necesar să ne luăm toate măsurile de precauţie. O să exersăm şi loviturile de departajare”,a spus Gareth Southgate.

Omul meciului, Adnan Januzaj, este de părere că diferenţa dintre cele două naţionale nu a fost foarte mare. Totul a depins de valoarea individuală a jucătorilor: „Diferenţa s-a făcut pe valoarea individuală. Mă bucur că s-a terminat cu bine pentru noi”.

În optimile Campionatului Mondial, Belgia va juca împotriva Japoniei, în timp ce Anglia va înfrunta Columbia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici