Cuba se califică în sferturile Gold Cup, deşi mai mulţi jucători au dispărut înaintea unor meciuri

Reprezentativa Cubei a obţinut, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale Gold Cup, după victoria înregistrată, la Charlotte (SUA), cu scorul de 1-0, în faţa Guatemalei şi după ce doi jucători din lot au dispărut înaintea întâlnirii, informează presa americană, care citează agenţia AP.

139 afișări
Imaginea articolului Cuba se califică în sferturile Gold Cup, deşi mai mulţi jucători au dispărut înaintea unor meciuri

Cuba se califică în sferturile Gold Cup, deşi mai mulţi jucători au dispărut înaintea unor meciuri (Foto: Shutterstock)

Dario Suarez şi Aricheel Hernandez nu au mai apărut la Bank of America Stadium, unde a avut loc meciul. Antrenorul Raul Gonzalez nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect: "Nu vă voi răspunde la întrebare, sunt aici să vorbesc despre fotbal, nu despre politică".

În total, patru jucători au "dezertat" din lotul cubanez, de când a început Gold Cup. Atacantul Keiler Garcia a fugit înaintea meciului Cuba - Mexic, scor 0-6, de la Chicago, iar portarul Arael Arguellez a dispărut înainte ca echipa să ajungă la Glendale, în Arizona, pentru partida cu Trinidad Tobago, de asemenea pierdută, cu 0-2.

Din cauza situaţiei din ţara lor, mulţi sportivi cubanezi aleg să nu se mai întorcă după ce participă la competiţii internaţionale.

În ciuda indisponibilităţilor, Cuba a prins ultimul loc pentru sferturile de finală, după ce Maikel Reyes a adus, în mintul 72, victoria în meciul cu Guatemala.

Primele două clasate din cele trei grupe ale Gold Cup şi cele mai bune două ocupante ale locurilor 3 s-au calificat în sferturile competiţiei. Învinsă în ultimul meci de Jamaica (1-0), El Salvador, echipa lui Nelson Bonilla (FC Viitorul), a acumulat numai două puncte în Grupa B şi a ratat calificarea.

Astfel, programul sferturilor de finală este următorul:

Sâmbătă

SUA - Cuba;

Haiti (echipa stelistului Jean Sony Alcenat) - Jamaica;

Duminică

Trinidad Tobago - Panama;

Mexic - Costa Rica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici