Doliu în lumea tenisului: Jana Novotna, fost număr 1 mondial, a murit / "Imaginea ei va străluci mereu în istoria WTA"

Jana Novotna, sportiva din Cehia ce se impunea în finala de la Wimbledon în 1998 a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 49 de ani. Fostul număr 1 mondial la dublu suferea de cancer.

7946 afișări
Imaginea articolului Doliu în lumea tenisului: Jana Novotna, fost număr 1 mondial, a murit / "Imaginea ei va străluci mereu în istoria WTA"

Doliu în lumea tenisului: Jana Novotna, fost număr 1 mondial, a murit / "Imaginea ei va străluci mereu în istoria WTA"

"După o lungă luptă cu cancerul, Jana a murit în pace, înconjurată de familia ei în Republica Cehă" a fost anunţul postat de WTA pe site-ul oficial.

Directorul executiv al WTA, Steve Simon, a adăugat: "Jana a fost o sursă de inspiraţie atât pentru cei care au avut şansa să o cunoască, atât pe teren cât şi în afara lui, iar imaginea ei va străluci mereu în istoria WTA."

Novotna a câştigat 24 de titluri la simplu, într-o carieră de 14 ani în circuitul profesionist, încununată cu titlul de la Wimbledon, din 1998. În total a câştigat 17 titluri de Grand Slam, dintre care 12 la dublu şi 4 la dublu mixt.

Novotna a câştigat titlul în Anglia din a doua încercare, după ce, în 1997, a pierdut finala disputată împotriva Martinei Hingis. În anul următor şi-a luat revanşa: a învins-o pe Hingis în semifinale şi pe franţuzoaica Nathalie Tauziat în marea finală.

În 1995, Jana Novotna a fost introdusă în International Tennis Hall of Fame.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici