Echipele din Grupele E şi F luptă pentru calificarea în optimile Cupei Mondiale. Germania şi Belgia, în pericol să fie eliminate

  • Cu excepţia Canadei, alte 7 echipe au joi şansa de a accede în faza optimilor de finală la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.
  • Ochii sunt aţintiţi asupra Germaniei, în pericol să fie eliminată, la fel ca şi Belgia sau chiar Croaţia.
485 afișări
Imaginea articolului Echipele din Grupele E şi F luptă pentru calificarea în optimile Cupei Mondiale. Germania şi Belgia, în pericol să fie eliminate

Canada – Maroc, ora 17.00, Grupa F, Doha

Canadienii au bifat prezenţa la mondial marcând o singură dată în înfrângerea cu Croaţia şi au ambiţia de a demonstra că ştiu fotbal, chiar dacă matematic nu mai au şanse de calificare.

În schimb Marocul se află în faţa unei performanţe remarcabile, repetarea celei mai bune evoluţii, cea de la ediţia din 1986, singura în care africanii au ieşit din grupe. Pentru asta le este suficientă o remiză, având şi opţiunea câştigării grupei, dacă înving joi şi Croaţia nu bate Belgia.

Dar, chiar şi o înfrângere la mai puţin de 4 goluri diferenţă le poate aduce calificarea, dacă Belgia nu câştigă în faţa Croaţiei.


Croaţia – Belgia, ora 17:00, Grupa F, Al Rayyan

Belgienii au doar varianta victorie pentru a ieşi din grupa F, deoarece o remiză, coroborată cu înfrângerea Marocului face ca africanii să meargă mai departe de pe locul 2, în baza criteriului golaverajlui.

Nicio victorie nu le aduce garantat calificarea, belgienii având nevoie şi de ajutorul canadienilor, care ar trebui cel puţin să remizeze cu Marocul.

Croaţii sunt însă şi ei în pericol, minimul pe care trebuie să îl obţină, pentru a se pune la adăpost fiind o remiză. Cu 5 puncte ei pot fi depăşiţi doar cu o victorie a Marocului.


Costa Rica – Germania, ora 21:00, Grupa E, Al Khor

Germania e pe cale să sufere a doua eliminare consecutivă în faza grupelor, la Campionatul Mondial.

Nemţii au obligatoriu nevoie de victorie în faţa Costa Ricăi, pentru a face 4 puncte şi a spera că Spania nu remizează sau nu este învinsă de Japonia.

Costa Rica are şi ea şansa ei, dar numai cu o victorie, pentru că înfrângerea drastică, cu 0-7, în faţa Spaniei, le-a distrus golaverajul. În parale cu un succes în faţa „panzerelor” e necesară şi un succes de 3 puncte al Spaniei.


Japonia – Spania, ora 21.00, Grupa E, Doha

Ibericii au şansa remizei, 5 puncte fiindu-le suficiente, în cel mai rău scenariu, pentru locul 2, în combinaţie cu o victorie a costaricanilor.

Niponii sunt şi ei în aceaşi situaţie, remiza cu oricâte goluri fiindu-le favorabilă în cazul în care Germania pierde sau termină la egalitate. O victorie a nemţilor alături de remiza niponilor va duce decizia calificării la golaveraj şi apoi la rezultatul direct. Asta înseamnă că Germania are nevoie nu numai de victorie, ci de una la minim 2 goluri diferenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici