FIFA încearcă să vândă drepturile TV de la Cupa Mondială din 2018 la suprapreţ, susţine Vitaly Mutko

Vitaly Mutko, fostul ministru al sportului, actual prim ministru al Rusiei, acuză Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) că încerarcă să vândă drepturile de televizare ale Campionatului Mondial din 2018, al căreia gazdă va fi Rusia, la suprapreţ, scrie Associted Press.

398 afișări
Imaginea articolului FIFA încearcă să vândă drepturile TV de la Cupa Mondială din 2018 la suprapreţ, susţine Vitaly Mutko

FIFA încearcă să vândă drepturile TV de la Cupa Mondială din 2018 la suprapreţ, susţine Vitaly Mutko (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto)

Mutko susţine că oficialii forului de conducere al fotbalului mondial au cerut un preţ de 120 de milioane de dolari televiziunilor din Rusia pentru a transmite meciurile, faţă de cele doar 32 plătite de ruşi în 2014, la Cupa Mondială din Brazilia. Televiziunile controlate de stat ar ieşi într-o pierdere uriaşă în cazul în care vor plăti, astfel că FIFA face presiuni asupra guvernului rus să continuie la achitarea sumei.

"Rusia are parte de condiţii speciale. În 2014, când au fost vândute drepturile de televizare a Cupei Mondiale din Brazilia, dolarul avea o valoare de 30 de ruble, acum este puţin sub 60, deci televiziunile ar trebui să iasă în pierdere", a spus Mutko, citat de agenţa rusă Tass. Mutko a mai spus că cei de la FIFA încearcă să "stoarcă" Rusia de bani, datorită pierderilor financiare de 369 de milioane de dolari de dolari înregistrate în 2016.

Niciunul dintre oficialii FIFA nu a răspuns, încă, acuzaţiilor făcute de Vitaly Mutko. Forul de conducere al fotbalului a înregistrat pierderi masive din punct de vedere financiar în 2016, cea mai mare parte dintre acestea fiind ca urmare a scandalurilor de corupţie în care au fost implicaţi foşti oficiali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici