Hamilton va semna un nou contract cu Mercedes, cu o valoare de peste 37 de milioane de euro pe an

Dublul campion mondial Lewis Hamilton este aproape de a-şi prelungi contractul cu echipa de Formula 1 Mercedes, pentru suma anuală de peste 37 de milioane de euro, informează BBC.

148 afișări
Imaginea articolului Hamilton va semna un nou contract cu Mercedes, cu o valoare de peste 37 de milioane de euro pe an

Hamilton va semna un nou contract cu Mercedes, cu o valoare de peste 37 de milioane de euro pe an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul contract ar putea fi semnat la sfârşitul acestei săptămâni. Pilotul britanic, în vârstă de 30 de ani, şi-a negociat singur termenii înţelegerii cu oficialii team-ului german.

"Ar trebui să fie semnat săptămâna asta, nu sunt motive să nu fie. Sincer, este făcut în proporţie de 99,6 la sută. Nu mai sunt negocieri, doar chestii legate de acte", a declarat Hamilton.

Potrivit BBC, Hamilton, care a sosit anul trecut la Mercedes, după şase sezoane în care a concurat pentru McLaren, va primi aceeaşi sumă de bază ca actuala înţelegere, circa 28,5 milioane de euro, la care se vor adăuga bonusuri de performanţă. În funcţie de câte curse va câştiga şi dacă va deveni din nou campion mondial, venitul lui ar putea depăşi lejer 37 de milioane de euro.

Salariul campionului mondial en titre este comparabil cu cel al lui Alonso, care primeşte 37 de milioane de euro pe an, conform unui contract pe trei ani cu McLaren-Honda, şi cu cel al germanului Sebastian Vettel, care încasează 46 de milioane de euro de la Ferrari în primul an al înţelegerii, dar acestă sumă va scădea în următoarele sezoane.

Salariul lui Vettel este mai mare în primul an pentru că Ferrari i-a promis multe bonusuri ca primă de instalare. Din al doilea an, venitul lui va scădea la 27,5 de milioane de euro, salariu de bază, iar bonusurile vor fi numai pentru titlul mondial şi pentru curse câştigate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici