Hănescu: Nu vreau să am aşteptări la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Tenismenul Victor Hănescu a declarat, luni, că nu are aşteptări foarte mari la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy şi îşi propune doar să joace şi să se simtă bine la această competiţie, care se desfăşoară la Arenele BNR din Bucureşti.

142 afișări
Imaginea articolului Hănescu: Nu vreau să am aşteptări la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Victor Hănescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"La simplu, nu vreau să aşteptaţi multe de la mine, am venit să joc şi să mă simt bine. Normal că vreau să câştig, dar nu vreau să am aşteptări, nu vreau să mă gândesc că trebuie să câştig, că trebuie să fac finală sau semifinală. Vreau să joc şi să mă bucur de atmosferă. Mi-ar plăcea ca trofeul să ajungă la unul dintre noi, românii. Mai ales că am fost aproape în 2007 când am jucat finala, dar e de muncă, mai este până acolo", a spus jucătorul clasat pe locul 55 ATP.

Hănescu şi partenerul său de dublu, Gilles Muller din Luxemburg, au învins, luni, cu scorul de 4-6, 6-1, 10-8, cuplul Xavier Malisse/Ken Skupski (Belgia/Marea Britanie), în primul tur al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy.

"Am început mai greu meciul, nu m-am simţit bine la serviciu, dar mă bucur că am reuşit să întoarcem acest meci şi să câştigăm. Este o victorie frumoasă şi meritată, un început bun de turneu. A fost strâns pe final, am câştigat la două puncte, dar ăsta este tenisul, de data asta am câştigat noi. Mă bucur că am reuşit, a venit multă lume la arenă şi îmi doream să câştig", a spus Hănescu după meci.

Cel mai bine clasat jucător român la simplu a adăugat că, în opinia sa, nu este o surpriză prezenţa lui Janko Tipsarevici la turneul de la Bucureşti şi nu la competiţia de la Barcelona, de 500 de puncte, care are loc tot în această săptămână, deoarece tenismenul sârb, numărul 10 mondial, caută să-şi regăseasă ritmul după o perioadă cu evoluţii mai slabe.

"Într-un fel e normal ca Tipsarevici să fie aici, la Bucureşti pentru că nu trece printr-o perioadă bună. A pierdut multe meciuri în ultima vreme şi simte nevoia să îşi regăsească ritmul, pentru că urmează competiţiile importante pe zgură. Aşa că nu mă miră că este aici", a precizat Victor Hănescu.

Jucătorul român va evolua marţi, în primul tur al tabloului de simplu, cu germanul Matthias Bachinger, locul 109 ATP, venit din calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici