Liga I îşi schimbă formatul! Cum va arăta campionatul românesc din 2014

Comitetul Executiv al LPF a aprobat, miercuri, propunerea de schimbare a sistemului competiţional al Ligii I, anunţul fiind făcut de secretarul Valentin Alexandru.

2068 afișări
Imaginea articolului Liga I îşi schimbă formatul! Cum va arăta campionatul românesc din 2014

Liga I îşi schimbă formatul! Cum va arăta campionatul românesc din 2014 (Imagine: Bogdan Iordache / Arhiva MediafaxFoto)

Astfel, numărul echipelor se va reduce de la 18 la 14, iar sistemul va fi unul play-off / play-out, începând cu sezonul 2014/2015.

"Toate cele nouă cluburi reprezentate în acest Comitet Executiv, mai exact: CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Pandurii, Concordia, Ceahlăul, Gaz Metan, CSMS Iaşi şi Viitorul Constanţa, au fost de acord cu propunerea de restructurare a Ligii I începând cu sezonul 2014/2015, de trecere la sistem play-off/play-out cu 14 echipe. S-a ales intrarea începând cu acest sezon pentru a permite celor care nu sunt de acord să aibă un an de pauză să se acomodeze, iar la finalul lui 2013/2014, dacă Adunarea Generală a LPF şi apoi Comitetul Executiv al FRF vor aproba, să se organizeze un baraj între locurile 13 şi 14 cu câştigătoarele celor două serii de B", a declarat Alexandru.

Conform lui Alexandru, în noul sistem cu 14 echipe vor exista două retrogradate în fiecare an.

Propunerea avizată astăzi de Comitetul Executiv al LPF va fi supusă la vot în următoarea Adunare Generală a LPF, a cărei dată de desfăşurare urmează să fie stabilită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici