Lobonţ: Sunt bucuros că am revenit la echipa naţională

Portarul Bogdan Lobonţ a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este bucuros că a fost convocat la echipa naţională de selecţionerul Răzvan Lucescu, căruia speră să nu-i înşele încrederea acordată.

10 afișări
Imaginea articolului Lobonţ: Sunt bucuros că am revenit la echipa naţională

Lobonţ: Sunt bucuros că am revenit la echipa naţională (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt bucuros că am revenit la echipa naţională după o perioadă îndelungată. Răzvan a decis dacă merit sau nu să fiu convocat. Sunt bucuros şi sper să nu-i înşel încrederea acordată. Echipa naţională rămâne visul meu", a spus Lobonţ.

Bogdan Lobonţ nu a dorit să precizeze dacă va continua cu AS Roma din vară sau dacă va reveni la Dinamo. "Am intrat în vacanţă cu AS Roma şi vom vedea ce va fi după aceea. Momentan nu vreau să discut despre o posibilă revenire la Dinamo. Nu sunt frustrat că nu am jucat la Roma mai mult. Antrenorul decide cine joacă, iar concurenţa este foarte puternică. Sunt perioade dificile în viaţa oricărui jucător", a adăugat Lobonţ.

Referitor la cele trei meciuri amicale cu Ucraina, Honduras şi Macedonia, Lobonţ este de părere că România va întâlni echipe puternice. "Vom întâlni echipe puternice. Ucraina este în creştere, Honduras e deja calificată la Cupa Mondială, iar Macedonia a demonstrat că este o echipă puternică şi că a crescut mult faţă de când i-am întâlnit în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2006", a subliniat Lobonţ.

Fundaşul Dorin Goian este de părere că doar prin disputarea a cât mai multe partide amicale se va putea forma o echipă puternică. "Sunt mulţi jucători noi şi ar fi bine să jucăm cât mai multe meciuri amicale, pentru că doar aşa ne putem închega şi face o echipă bună. Lumea şi-a pierdut încrederea în echipa naţională şi toţi sunt pesimişti. Ar trebui să fim alături de echipa naţională şi să credem în ea, asta dacă mai există puţin naţionalism", a menţionat Goian.

Dorin Goian a afirmat că Macedonia pare cel mai accesibil adversar în cele trei partide de verificare. "Ucraina este o echipă foarte puternică, cu un campionat bun, Honduras e calificată la Cupa Mondială, deci este o echipă valoroasă, iar Macedonia pare cea mai accesibilă", a precizat Goian.

Reprezentativa României întâlneşte, la 29 mai, de la ora 20.30, Ucraina (Lvov), la 2 iunie, de la ora 20.00, Macedonia (Villach - Austria) şi la 5 iunie, de la ora 20.30, Honduras (Sankt Veit an der Glan - Austria).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici