Mihai Stoica spune că Steaua ar putea transfera unul sau doi fundaşi. "Nu există fundaş în Europa cum e Chiricheş. David Luiz, Thiago Silva sau Varane nu au liniştea pe care o are Vlad Chiricheş cu balonul"

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că gruparea bucureşteană ar putea aduce unul-doi fundaşi, pentru a acoperi eventualele plecări ale lui Vlad Chiricheş sau Iasmin Latovlevici şi a precizat că nu transferă jucători propuşi de agenţi "mărunţi".

187 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica spune că Steaua ar putea transfera unul sau doi fundaşi. "Nu există fundaş în Europa cum e Chiricheş. David Luiz, Thiago Silva sau Varane nu au liniştea pe care o are Vlad Chiricheş cu balonul"

Mihai Stoica spune că Steaua ar putea transfera unul sau doi fundaşi. "Nu există fundaş în Europa cum e Chiricheş. David Luiz, Thiago Silva sau Varane nu au liniştea pe care o are Vlad Chiricheş cu balonul"

"Probabil că vom transfera unul sau doi apărători pentru a ne pune la punct în eventualitatea în care unul sau doi apărători va sau vor pleca. La ora actuală, normal ar fi să fie interes major pentru Chiricheş şi Latovlevici, doi jucători care au crescut enorm. Chiar dacă selecţionerul nu vede, pot juca la orice echipă din Europa. Urmăresc fotbalul european şi fundaş central ca Vlad Chiricheş nu există în Europa, la momentul ăsta, pentru că orice fundaş, indiferent că îl cheamă David Luiz, Thiago Silva sau Raphael Varane, nu are liniştea pe care o are Vlad Chiricheş cu balonul, nu urcă cu mingea la picior la fel ca Vlad Chiricheş şi nu are viteza lui Vlad Chiricheş. Vlad Chiricheş poate juca la orice echipă din lume şi mulţi jucători de la Steaua pot face asta, chiar dacă selecţionerul are altă părere", a spus Stoica.

Mihai Stoica a adăugat că Steaua este interesată şi de transferul mijlocaşului echipei Oţelul Galaţi, Laurenţiu Iorga. "De la Oţelul Galaţi ne interesează Iorga şi o să facem o ofertă. Îl voi întreba pe Narcis Răducan cine poate să ne dea detalii, pentru că ştiu că acolo sunt în reorganizare", a adăugat Stoica.

Mihai Stoica a negat interesul Stelei pentru jucătorii vehiculaţi de presă. "În ultima vreme au apărut prea multe informaţii eronate despre activitatea noastră. Politica de transferuri pe care am adoptat-o nu cuprinde numele vehiculate de presă. Nu ne interesează Arlauskis, nu am avut nicio discuţie pentru el. Ne interesează Tătăruşanu, Niţă, Stanca şi Cojocaru. Nu o să ne facem o echipă de portari. Arlauskis are un salariu pe care nu îl poate acoperi nicio echipă din zona asta a continentului. Nu ne interesează Budescu, pentru că îl avem pe Rusescu, deci să nu se mai încânte cei de la Astra şi să dea declaraţii că Budescu e netransferabil sau că trebuie să scoate nu ştiu câte milioane", a completat Stoica.

Oficialul stelist a precizat că nu a fost în Israel pentru a-l urmări pe atacantul israelian de origine nigeriană, Toto Tamuz. "S-a discutat de fuga mea în Israel via Portugalia. Chiar nu am încredere în clonarea oii Dolly, dar nu Parton. Nu aş încerca să mă clonez sub nicio formă. Nu am fost în Portugalia, dar probabil că voi merge, pentru că ne interesează să aducem un atacant. Ar fi excepţional să se realizeze transferul lui Alibec, dar ne mai dorim un atacant cu cifre, cu experienţă, pe care să-l putem aduce ori împrumut ori liber. Ne interesează campionatul Portugaliei, liga a doua din Italia, din Franţa, unde se întâmplă nişte permutări din punct de vedere economic şi putem fi şi noi competitivi pe piaţă", a explicat Stoica.

Mihai Stoica a afirmat că nu este interesat de ofertele de jucători venite din partea unor agenţi "mărunţi". "Eu nu transfer jucători propuşi de agenţi mărunţi, nu mă interesează. Văd nume şi toţi agenţii no name îmi propun jucători pe care îi văd apoi prin România. Dacă X îl propune pe jucătorul Y, nu mă interesează", a subliniat Stoica.

El a menţionat că Daniel Stanciu, despre care finanţatorul Gigi Becali a anunţat că l-a desemnat să caute un atacant pentru Steaua, nu ar avea loc în actuala organigramă a clubului. "Consider că am un staf complet. Sunt foarte mulţumit de staful pe care îl conduc. Dacă mi-aş dori un director sportiv, am un nume în cap, dar joacă fotbal la ora actuală şi vrea să se facă antrenor. Voi nu înţelegeţi care este relaţia pe care o am cu Gigi Becali. La noi nu este doar o relaţie de patron-angajat. Gigi mă respectă şi niciodată nu o să-mi impună un lucru cu care eu nu sunt de acord. Dacă Gigi a spus că este fratele meu mai mare, confirm şi eu asta. E o relaţie pe care nu aveţi cum să o înţelegeţi. Dacă eu voi considera că am nevoie de un subaltern, mă voi duce la Gigi şi îi voi spune. Oricine poate să caute orice jucător pentru Steaua. Orice jucător care e susceptibil de a fi înregimentat în lotul nostru, va trece prin furcile caudine, Laurenţiu Reghecampf şi cu mine", a precizat Stoica.

Managerul consideră că este normal ca antrenorul Laurenţiu Reghecampf să primească oferte din Rusia, având în vedere performanţele obţinute la conducerea tehnică a Stelei. "E normal ca Reghecampf să aibă oferte din Rusia, pentru că nivelul fotbalului pe care echipa lui îl prestează este peste cel rus la ora actuală, chiar dacă acolo sunt bani foarte mulţi. Îmi place să cred că voi îmbătrâni eu cu el antrenor aici", a menţionat Stoica.

Întrebat despre un eventual meci amical, la 26 mai, împotriva unei echipe importante din Europa Mihai Stoica a răspuns: "Risc să ajung să fiu luat peste picior dacă discut de o eventuală partidă amicală pe care să o joace la o zi după finala Ligii Campionilor. Nu există subiectul acesta. Noi vom juca pe 24 mai la Severin şi suntem dispuşi să jucăm pe 26 un amical, dar pentru asta trebuie să vedem cine este disponibil, pentru că una e să discuţi de Bayern Munchen şi Real Madrid şi alta e să discutăm despre Juventus."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici