Mihai Stoica: Varela a costat un milion de euro şi a semnat pe patru ani

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, marţi, că fundaşul Fernando Varela, transferat de la FC Vaslui, a costat un milion de euro plus TVA, iar jucătorul a semnat un contract pe patru ani cu actuala campioană.

166 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Varela a costat un milion de euro şi a semnat pe patru ani

Mihai Stoica: Varela a costat un milion de euro şi a semnat pe patru ani

"La Varela au fost foarte multe persoane implicate şi faptul că el nu era de faţă a contat foarte mult, iar Kapetanos trebuia să-şi rezolve problema cu CFR. El a venit din postura de jucător liber, cum a plecat de la Steaua aşa s-a şi întors. E un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult. Varela a costat un milion de euro plus TVA", a spus Stoica, la DigiSport.

Totuşi, Mihai Stoica este de părere că suma plătită pentru jucătorul Vasluiului este mai mare decât trebuia.

"Am făcut economii de 380.000 de euro. Dacă era în libertate Gigi, atunci am fi cedat unor solicitări ca să rezolvăm mai repede. Oricum consider că pentru Varela, în afara faptului că este un jucător foarte bun şi singurul fundaş pe care l-am dorit cu adevărat, am plătit cu mult peste preţul pieţei. El e definitiv jucătorul Stelei pe o perioadă de patru ani", a completat Stoica.

Mihai Stoica s-a declarat mulţumit de faptul că jucătorii transferaţi de Steaua, Ionuţ Neagu, Pantelis Kapetanos şi Fernando Varela, nu sunt amatori de ieşiri în cluburi.

"Aceşti trei jucători pe care i-am adus au ceva în comun, sunt foarte serioşi, sunt familişti, Varela are trei copii, Kapetanos are doi dacă nu mă înşel. Noi avem nevoie şi de exemple pentru vestiar, iar aceşti fotbalişti pot da o tendinţă în vestiarul nostru. Dacă ai mulţi jucători celibatari, cărora le place să iasă, sunt un model mult mai uşor de urmat. Mă bucur pentru Chipciu că şi-a întemeiat o familie, deşi este foarte tânăr şi abia aştept să-l văd şi pe Tănase la fel", a explicat Stoica.

Oficialul stelist a precizat că nici el şi nici antrenorul Laurenţiu Reghecampf nu l-au dorit pe atacantul brazilian Wesley Lopez.

"Pe Wesley, chiar dacă noi nu ni l-am dorit, Gigi şi l-a dorit, aici nu există negociere. Există păreri pe care le putem expune, dar decizia aparţine patronului. Dacă Wesley era jucător liber, el venea la Steaua, chiar dacă noi nu am vrut asta. Nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva şi nici singurul club", a subliniat Stoica.

Pe de altă parte, Mihai Stoica a explicat că mijlocaşul Alexandru Chipciu ar putea reveni pe teren într-o lună şi jumătate.

"Chipciu a trecut într-un regim de două antrenamente pe zi de forţă şi sper ca într-o lună să-şi reia pregătirea cu echipa, iar într-o lună jumătate va reveni. Nu mai durează mult şi îl vom vedea în echipă", a menţionat Stoica.

Atacantul Pantelis Kapetanos (CFR Cluj), fundaşul Fernando Varela (FC Vaslui) şi mijlocaşul Ionuţ Neagu (Oţelul Galaţi) au semnat contracte cu FC Steaua, a anunţat, marţi, site-ul oficial al grupării campioane.

Kapetanos va purta tricoul cu numărul 35 la noua sa echipă, Varela pe cel cu numărul 33, iar Neagu - 26.

Toate cele trei achiziţii au fost trecute pe lista jucătorilor pentru Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici