Mircea Lucescu: Jocul cu Ungaria a fost un meci excelent al echipei naţionale

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat sâmbătă seară că jocul cu Ungaria, scor 3-0, a fost un meci excelent al echipei naţionale, dar acest rezultat nu înseamnă nimic în perspectiva întâlnirii decisive cu Turcia.

255 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: Jocul cu Ungaria a fost un meci excelent al echipei naţionale

Mircea Lucescu (Imagine: Răzvan Lupica/Mediafax Foto)

"Am văzut două meciuri ale României, cu Bosnia şi cu Ungaria, ambele terminate 3-0. Poate aduc şi eu noroc. A fost un meci excelent al echipei naţionale, am anticipat asta pentru că am mizat pe calificarea Stelei, ambiţia jucătorilor şi dorinţa lui Marica de a ajunge la o echipă mare. Acest rezultat nu înseamnă nimic în perspectiva meciului următor. Cu Turcia va fi un meci decisiv, cu o echipă puternică, prin prisma prezenţei lui Fatih Terim, un mare motivator. Va fi un meci mult mai fizic decât cel cu Ungaria", a spus Lucescu după meciul amical câştigat de Şahtior, cu scorul de 3-0, în faţa echipei Dinamo.

Mircea Lucescu a precizat că la meciul cu Dinamo a vrut să le arate tuturor că este un antrenament, nimic mai mult: "Aveam nevoie de un meci de pregătire, pentru cei care au rămas. Jucătorii pe care i-am transferat au nevoie de timp de adaptare, pentru că mi-a fost greu să-i introduc în echipă şi să-i înlocuiască pe cei şase care au plecat sau sunt accidentaţi. Am vrut să arăt tuturor că este un antrenament şi nimic mai mult. Nu am vrut să arăt că rezervee lui Şahtior au bătut pe Dinamo, de aceea i-am băgat pe Şerban şi Rotariu. Trebuie răbdare pentru a reconstrui echipa. Sunt puţin sub presiune şi încerc să reconstruiesc această echipă, pentru asta am şi rămas. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum la Dinamo".

Lucescu a menţionat că Steaua are câţiva ani avans faţă de Dinamo, unde se pune problema reconstruirii. "La Dinamo s-a făcut un lucru extraordinar, de a fi salvată şi a nu ajunge în situaţia Rapidului. De acum se pune problema reconstruirii. Lumea trebuie să înţeleagă că nu poate să ceară performanţe imediat. Steaua are câţiva ani avans. A cumpărat cei mai importanţi jucători şi are un antrenor tânăr, dornic de performanţă. Aşa era şi când am venit eu la Dinamo. În '88 nu aveam niciun jucător la echipa naţională, iar în '90 aveam 11, dintre care 7 sub 21 de ani. Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi acum. La Dinamo a fost construită o echipă într-o situaţie de urgenţă. Oamenii s-au trezit la timp", a explicat el.

Mircea Lucescu s-a arătat nemulţumit de atitudinea fanilor la meciul de sâmbătă: "Nu mi-a plăcut deloc galeria şi strigătele lor urâte. Trebuia să fie mai mulţi spectatori astăzi. Mie mi-a fost ruşine de ce am auzit azi. Nu se poate face performanţă fără educaţie".

Formaţia Dinamo a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 3-0 (2-0), de echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, într-un meci amical disputat pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Golurile au fost marcate de Douglas Costa '8, Luis Adriano '39 (penalti) şi Schynder '47. Pentru Şahtior au evoluat şi Dorin Rotariu, în ultimele 15 minute, şi Ionuţ Şerban, din minutul 82.

Reprezentativa României a învins, vineri seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-0 (2-0), selecţionata Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia. Golurile au fost marcate de Ciprian Marica '2, Mihai Pintilii '31 şi Cristian Tănase '88.

Următorul meci al naţionalei României va avea loc, marţi, de la ora 21.00, tot pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Turciei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici