Mircea Sandu: CSMS Iaşi şi Chiajna nu au dreptul de a juca în Liga I, pot obţine şi şapte licenţe

CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna "pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", dar tot nu au dreptul de a evolua în sezonul viitor al Ligii I după ce au retrogradat sportiv, susţine preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, într-o declaraţie acordată, joi, agenţiei MEDIAFAX.

425 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: CSMS Iaşi şi Chiajna nu au dreptul de a juca în Liga I, pot obţine şi şapte licenţe

Mircea Sandu: CSMS Iaşi şi Chiajna nu au dreptul de a juca în Liga I, pot obţine şi şapte licenţe (Imagine: Shutterstock)

Oficialul FRF se consideră adeptul aplicării criteriului sportiv şi menţionează că există un interes pentru ca astfel de informaţii privind o eventuală rămânere în Liga I a celor două echipe să se vehiculeze în mass-media. "E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generală despre criteriul după care se produce sistemul de promovare şi retrogradarea, adică cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie să promoveze. De asemenea cele care nu au obţinut licenţă (n.r. - Rapid şi U Cluj) nu au loc în Liga I. Cele care au obţinut licenţă au loc în Liga I, dar ţinând cont de criteriul sportiv. Cele două nume despre care s-a vorbit ( n.r. - CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna ) din punct de vedere sportiv nu au obţinut acest drept. Mai departe pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", a declarat Sandu pentru MEDIAFAX.

Preşedintele speră ca membrii Comitetului Executiv să aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, negociat de preşedintele LPF Dumitru Dragomir.

"Se încearcă rămânerea a 18 echipe în Liga I, dar eu sper ca membrii Comitetului Executiv să aibă destul de mult discernământ. Experienţă au. Să aplice regulamentul aşa cum este el. Ăsta e punctul meu de vedere pe care mi-l voi exprima la Comitetul Executiv. Nu mă interesează drepturile TV. E o problemă care nu mă interesează, nu am fost consultat nici când s-au încheiat contractele, nici când s-au purtat discuţiile. Cei care au negociat trebuiau să lase din punctul meu de vedere o portiţă prin care să se spună că modificarea sistemului competiţional voit, printr-o hotărâre, sau forţat, prin regulament, când nu se îndeplinesc condiţiile regulamentare, nu impune schimbarea condiţiilor contractuale. Nu s-a întâmplat asta, nu e problema mea, e problema celor care au încheiat contractul. Eu sunt pentru aplicarea regulamentului sută la sută, pe criteriul sportiv. Şi cu locurile aşa-zis vacante să rămână atâtea câte se poate, 16, 15 sau 17. Câte se poate. În pricipiu, data Comitetului Executiv este stabilită pentru vineri, 21 iunie, ora 12.00", a mai afirmat Sandu.

Cluburile Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au retrogradat la finalul ediţiei 2012-2013, încheind campionatul pe poziţiile 15 şi 17 ale clasamentului.

Dintre cele 18 grupări din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru a evolua în ediţia 2013-2014 a Ligii I şi au fost retrogradate. CS Turnu Severin a retrogradat şi în urma rezultatelor obţinute în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici