Mircea Sandu: Olăroiu poate fi înlocuitorul lui Răzvan Lucescu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că tehnicianul Cosmin Olăroiu poate fi înlocuitorul lui Răzvan Lucescu în funcţia de selecţioner, în momentul în care echipa naţională nu va mai avea nicio şansă de calificare la Euro 2012.

22 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Olăroiu poate fi înlocuitorul lui Răzvan Lucescu

Mircea Sandu: Olăroiu poate fi înlocuitorul lui Răzvan Lucescu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Răzvan Lucescu rămâne la echipa naţională până când nu va mai avea şanse de calificare la Euro 2012. Până atunci pot să spun că nu avem legături cu alţi antrenori. Dar părerea mea este că nu sunt soluţii foarte multe. Mulţi antrenori sunt angajaţi. La ora actuală doar doi-trei antrenori, cu o carte de vizită cât de cât, ar putea veni la echipa naţională. Îl pun pe Lupescu, e antrenor, a fost la Bacău, la Braşov... nu, glumesc. Nu sunt multe nume. Am pronunţat acum o lună sau două spre cine ne putem îndrepta. Trebuie să fie cineva. S-a vehiculat în presă Olăroiu. Da, Olăroiu poate fi unul dintre antrenorii echipei naţionale, are o carte de vizită importantă la 41-42 de ani . A câştigat campionate, a câştigat Cupă, a jucat o semifinală de cupă europeană, aşa că Olăroiu poate intra în această ecuaţie a echipei naţionale. În plus, e un om care se impune... dar n-am vorbit", a spus Sandu.

Oficialul FRF a explicat că nu e timpul ca Dorinel Munteanu şi Ioan Ovidiu Sabău să preia funcţia de selecţioner, dar a enumerat alte nume precum Victor Piţurcă, Mircea Rednic şi Ioan Andone. "S-a spus de Piţurcă şi avem experienţa cu Piţurcă. E un selecţioner foarte bun. Dorinel Munteanu, nu cred că e timpul... Neluţu Sabău, la fel, nu cred că e timpul. Dan Petrescu are un angajament. Dar nu mai vreau să spun nume, Rednic, Andone şi aşa mai departe, că după aia iar se scrie că «stai dom'le, că ăştia spun la mişto numele astea». De aceea, vă spun că n-am vorbit cu nimeni. Până nu se hotăra astăzi, de ce să iau legătura? Să-l păcălesc pe om să-i spun: «Bă, vezi că mâine eşti antrenorul echipei naţionale»? Poate fi şi antrenor străin, dar vom vedea. Se duce naibii şcoala de antrenori români dacă ajungem cu selecţioner străin", a menţionat preşedintele federaţiei.

Întrebat dacă un alt selecţioner ar putea califica România la Euro 2016, Mircea Sandu a răspuns: "Da. Probabil şi Lucescu poate să o facă, numai că eu astăzi nu am această credinţă. De ce poate să o facă? Pentru că 2016 înseamnă 4 ani de muncă în care poţi să îţi organizezi bine un lot de jucători, ai peste 30 de jucători şi în plus sunt 24 de echipe care se califică".

Meciul România - Bosnia-Herţegovina, din grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2012, va avea loc la 3 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici