Au fost stabilite adversarele sportivelor din România la Indian Wells. Cum arată drumul ce-i poate asigura Simonei Halep nr.1 mondial până după turneul de la Miami / Niculescu, la un pas de tabloul principal

Turneul de la Indian Wells şi-a stabilit în noaptea de luni spre marţi tabloul principal de concurs. Româncele încep să aibă emoţii abia de la meciul al doilea la Indian Wells.

1803 afișări
Imaginea articolului Au fost stabilite adversarele sportivelor din România la Indian Wells. Cum arată drumul ce-i poate asigura Simonei Halep nr.1 mondial până după turneul de la Miami / Niculescu, la un pas de tabloul principal

Au fost stabilite adversarele sportivelor din România la Indian Wells. Cum arată drumul ce-i poate asigura Simonei Halep nr.1 mondial până după turneul de la Miami / Niculescu, la un pas de tabloul principal

Simona Halep va începe primul turneu jucat pe teritoriul Statelor Unite din postura de număr unu mondial împotriva Kristynei Pliskova (77 WTA) sau a unei sportive venite din calificări. Liderul mondial are un culoar destul de favorabil: posibil tur trei cu Dominika Cibulkova, a 30-a jucătoare a lumii, apoi optime cu franţuzoaica Mladenovic - aflată încă în căutarea unei forme decente. În sferturile de finală, Simona ar putea da peste Jelena Ostapenko (6 WTA) sau Johanna Konta (11 WTA), iar în semifinale, conform listei capilor de serie ar putea ajunge în faţa Simonei fie Garbine Muguruza (3 WTA), fie cea mai bună dintre surorile Pliskova, Karolina (locul 5 WTA) - jucătoare care admite că deja are coşmaruri cu Simona.

Simona Halep îşi asigură direct păstrarea numărului unu mondial dacă se califică în finala turneului de la Indian Wells, indiferent de rezultatul obţinut de Caroline Wozniacki, însă poate păstra şefia WTA şi în urma unor alte combinaţii de rezultate.
România este reprezentată de patru jucătoare pe tabloul principal - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, iar Monica Niculescu li se poate alătura de pe tabloul de calificare, dacă o învinge pe italianca Roberta Vinci (147 WTA)

Cum arată drumul care îi poate asigura Simonei Halep numărul unu mondial până după turneul de la Miami:

tur 1 - liber
tur 2 - Kristyna Pliskova (77 WTA)
tur 3 - Dominika Cibulkova (30 WTA)
optimi - Kristina Mladenovic (cap de serie 14) / Elise Mertens (cap de serie 22) / Sam Stosur (46 WTA)
sferturi - Jelena Ostapenko (cap de serie 6) / Johanna Konta (cap de serie 11) / Svetlana Kuznetsova (cap de serie 19)
semifinale - Garbine Muguruza (cap de serie 3) / Petra Kvitova (cap de serie 9) / Karolina Pliskova (cap de serie 5) / Maria Şarapova
finală - Caroline Wozniacki (cap de serie 2) / Angie Kerber (cap de serie 10) / Victoria Azarenka / Serena Williams
Pe jumătatea superioară de tablou, Simonei Halep i se alătură Irina Begu (36 WTA), cea care va juca în primul tur împotriva sârboaicei de pe locul 47 WTA, Alexandra Krunic. Cu o victorie, Begu îşi asigură un meci în turul doi cu fostul lider mondial, Karolina Pliskova.

Alte două românce au fost trimise la tragerea la sorţi pe jumătatea inferioară a tabloului principal de la primul turneu Premier Mandatory al sezonului 2018.

Sorana Cîrstea (35 WTA) va deschide parcursul de la Indian Wells împotriva unei sportive ajunse pe tabloul principal via calificări, în timp ce în turul doi o aşteaptă Venus Williams (8 WTA). Mihaela Buzărnescu (38 WTA) are şi ea prima şansă în faţa americancei Jennifer Brady, aflată doar pe locul 83 WTA, fără victorie în faţa vreunei sportive din prima sută mondială în 2018.

Monica Niculescu (România, 71 WTA) este la un pas de tabloul principal al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce luni seară a pornit cu dreptul în calificări. 

Monica Niculescu (30 de ani) nu i-a lăsat nicio şansă lui Ann Li (17 ani, 479 WTA), învingând-o după numai o oră şi 3 minute pe tânăra americancă, scor 6-3, 6-0. Pentru un loc pe tabloul principal de la Indian Wells, Monica se va duela cu Roberta Vinci (Italia, 147 WTA), într-un meci programat marţi, de la ora 21:00.

Niculescu şi Ann s-au tatonat reciproc în startul meciului, dar românca s-a dezlănţuit la scorul de 4-3. Din acel moment, americanca nu a mai contat, Monica reuşind o serie de 8 game-uri consecutive, care i-a asigurat şi victoria. Niculescu este a treia favorită a calificărilor, în timp ce Li primise un wild card.

Dacă va câştiga şi următorul meci, Niculescu va fi a cincea româncă de pe tabloul principal al turneului dotat cu 7,7 milioane de dolari.  Monica o poate întâlni în turul I chiar pe Sorana, care aşteaptă o adversară din calificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici