Mureşan: CFR Cluj va avea un buget de 6-7 milioane de euro sezonul viitor

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că gruparea ardeleană va avea sezonul viitor un buget de 6-7 milioane de euro, care ar putea creşte dacă echipa antrenată de Vasile Miriuţă se va califica în grupele Ligii Europa.

258 afișări
Imaginea articolului Mureşan: CFR Cluj va avea un buget de 6-7 milioane de euro sezonul viitor

Mureşan: CFR Cluj va avea un buget de 6-7 milioane de euro sezonul viitor (Imagine: Shutterstock)

"Bugetul va fi mai mic decât în anii trecuţi. Sigur, dacă intrăm în grupele Ligii Europa, lucrurile se schimbă, dacă nu intrăm, mai puţin. Dacă nu ne calificăm în grupele Europa League va fi numai cheltuială. Va fi un buget de 6-7 milioane de euro", a spus Mureşan.

Oficialul a precizat că echipa se va despărţi de opt jucători, printre care Robert Maah, care se va întoarce în Franţa, Denilson Gabionetta şi Giorgi Chanturia, ultimul fiind transferat deja la Hellas Verona.

"Nu ne mai mai permitem să avem acelaşi buget pe care l-am avut în anii anteriori. Vom face un buget mai mic, dar fără să scădem performanţa. Ne despărţim de opt jucători. Cu doi am reziliat contractele: Robert Maah şi Gabionetta. Am semnat un acord de transfer cu Chanturia şi el va fi jucătorul lui Hellas Verona. Cu Cadu o să avem o discuţie în cursul zilei şi anunţăm mâine dacă sunt noutăţi. Nu am propus micşorarea contractelor. Au plecat opt jucători şi vor veni alţii", a explicat Mureşan.

CFR Cluj îşi propune să achiziţioneze cinci fotbalişti, atât din România, cât şi din străinătate, şi totodată să promoveze jucători din propria pepinieră.

"Ne-am propus ca în campionatul viitor să avem un nucleu de vreo 16 jucători şi în completare până la 22 să ne promovăm juniori sau jucători care au terminat junioratul în propia pepinieră. Sigur că politica de transferuri nu se schimbă foarte mult. O să aducem atât jucători români, cât şi de afară. Ne ocupăm de 2-3 luni de căutarea unor jucători valoroşi. Dacă vom reuşi să aducem cinci jucători dintre cei pe care deja îi urmărim o să fim o echipă redutabilă în campionatul viitor", a spus el, adăugând că salariul mediul la echipă va fi sezonul viitor de 7-8.000 de euro/lună.

Iuliu Mureşan a lăudat munca tehnicianului Vasile Miriuţă, care va rămâne antrenor principal: "Vasile Miriuţă rămâne clar antrenorul CFR-ului. L-am reconfirmat, am vorbit cu el, a făcut o treabă foarte bună la echipă. S-a văzut în ultimele nouă etape munca lui, e un antrenor bun, de şcoală germană, a avut şi un preparator fizic foarte bun şi a făcut echipă bună cu noi. Am colaborat foarte bine cu Vasile Miriuţă şi vom colabora în continuare."

CFR Cluj a fost invitată oficial de FRF să participe în Liga Europa, după problemele financiare cu care se confruntă FC Vaslui şi Dinamo. "Am traversat un moment mai dificil şi nu ne-am atins obiectivul. Am terminat campionatul pe locul 5, datorită faptului că în ultimele zece etape am făcut multe puncte şi, beneficiind de probleme care sunt, şi nu ne bucură, la Vaslui şi la Dinamo, vom juca în Europa League. Chiar aseară am primit formulare de la Departamentul Internaţional al FRF, azi le-am completat şi ne-am înscris pentru a participa în această competiţie", a menţionat Iuliu Mureşan.

Întrebat dacă s-a pus problema ca gruparea CFR Cluj să intre în stare de insolvenţă, Mureşan a negat: "Clar nu! Zvonurile au apărut deoarece am traversat un moment dificil şi noi, a fost un campionat dificil şi din punct de vedere financiar, pentru că am moştenit din Champions League un grup de jucători valoros - sigur pe unii i-am vândut şi i-am fructificat, alţii au plecat, dar au rămas nişte salarii nerealist de mari pentru anii 2013 şi 2014, pentru că suntem încă în criză şi sursele de finanţare a clubului au scăzut. S-a văzut, am rămas şi noi în urmă cu salariile la jucători, am avut şi mai avem probleme, dar sunt în curs de rezolvare."

Tot în cadrul conferinţei de presă de joi, omul de afaceri Arpad Paszkany a declarat că a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la clubul CFR Cluj unui grup de firme.

CFR Cluj a încheiat campioantul pe locul 6, cu 51 de puncte, la egalitate cu FC Vaslui (locul 5), dar cu rezultatele directe mai slabe. Echipa moldoveană nu a primit însă licenţa pentru a evolua în Liga I în ediţia 2014/2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici