Nadal: Cele mai frumoase vise ale copilăriei mele s-au împlinit

Tenismanul Rafael Nadal a declarat, duminică, după victoria din finala turneului de la Roland Garros, că nu şi-ar fi imaginat că o să câştige turneul francez de opt ori şi că s-au împlinit cele mai frumoase vise ale copilăriei sale, informează site-ul oficial al competiţiei.

551 afișări
Imaginea articolului Nadal: Cele mai frumoase vise ale copilăriei mele s-au împlinit

Rafael Nadal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Întotdeauna meciurile cu David (Ferrer) sunt dificile. Scorul nu reflectă realitatea jocului. Sunt foarte fericit şi foarte emoţionat. Este o victorie extrem de importantă pentru mine. E o etapă importantă după revenirea mea în competiţii: am câştigat un turneu normal mai întâi, apoi un Masters 1000, iar acum un Grand Slam. Este o mare satisfacţie pentru mine. M-au ajutat multe persoane să revin şi datorită lor pot să ridic trofeul. Titlul din acest an are o semnificaţie specială. La începutul anului nimeni din echipa mea nu visa la aşa ceva. Iar acum iată că am câştigat. Şi îmi savurez emoţiile. Să câştig de zece ori turneul de la Roland Garros? Nimic nu este imposibil, dar acest lucru mi se pare totuşi improbabil. Nu mi-aş fi imaginat niciodată că o să câştig de atâtea ori acest turneu. Cele mai frumoase vise ale copilăriei mele s-au împlinit. Acest turneu este special pentru mine. Sper să revin anul viitor sănătos, ca să îmi pot apăra titlul", a spus Nadal.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, cap de serie numărul 3, a câştigat, duminică, pentru a opta oară turneul de la Roland Garros, învingându-l în finală, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-3, pe compatriotul său David Ferrer, al patrulea favorit.

Nadal a devenit primul jucător din istorie care se câştigă de opt ori acelaşi turneu de Grand Slam, depăşindu-i pe americanul Pete Sampras şi pe elveţianul Roger Federer, care s-au impus de şapte ori la Wimbledon.

Pentru Nadal, victoria de duminică a fost a 59-a la Roland Garros în 60 de meciuri, un record.

Din februarie, de când a revenit în competiţii după o absenţă îndelungată cauzată de o accidentare la genunchi, Rafael Nadal a câştigat şapte turnee şi a fost finalist la alte două turnee.

De-a lungul carierei, Nadal a câştigat 57 de turnee, dintre care 12 de Grand Slam: Australian Open - 2009, Roland Garros - 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, Wimbledon - 2008, 2010, US Open - 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici