Liga Europa: Pandurii va juca în grupa E, cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira. Prezentarea adversarelor şi programul meciurilor. Componenţa tuturor grupelor

Formaţia Pandurii Târgu Jiu va evolua în grupa E a Ligii Europa, alături de echipele Fiorentina (Italia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia), s-a stabilit, vineri, la tragerea la sorţi de la Monaco.

1407 afișări
Imaginea articolului Liga Europa: Pandurii va juca în grupa E, cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira. Prezentarea adversarelor şi programul meciurilor. Componenţa tuturor grupelor

Pandurii, în grupa E a Ligii Europa, cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos Ferreira (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Formaţia Pandurii Târgu Jiu va juca primul meci din grupele Ligii Europa, în data de 19 septembrie, pe teren propriu, cu echipa ucraineană Dnepr Dnepropetrovsk, conform programului anunţat de UEFA, vineri, pe site-ul oficial.

Pandurii va evolua în etapa a doua a grupelor cu Pacos Ferreira, în deplasare, la 3 octombrie, în etapa a treia cu Fiorentina, tot în deplasare, la 24 octombrie, în etapa a patra tot cu Fiorentina, acasă, la 7 noiembrie, în etapa a cincea cu Dnepr, în deplasare, la 28 noiembrie şi în ultima etapă, la 12 decembrie, pe teren propriu, cu Pacos Ferreira.

Programul complet al meciurilor din grupa E a Ligii Europa este umătorul:

Etapa 1, 19 septembrie: Fiorentina - Pacos Ferreira, Pandurii Târgu Jiu - Dnepr;

Etapa 2, 3 octombrie: Dnepr - Fiorentina, Pacos Ferreira - Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 3, 24 octombrie: Pacos Ferreira - Dnepr, Fiorentina - Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 4, 7 noiembrie: Dnepr - Pacos Ferreira, Pandurii Târgu Jiu - Fiorentina;

Etapa 5, 28 noiembrie: Pacos Ferreira - Fiorentina, Dnepr - Pandurii Târgu Jiu;

Etapa 6, 12 decembrie: Fiorentina - Dnepr, Pandurii Târgu Jiu - Pacos Ferreira.

Prezentarea adversarelor formaţiei Pandurii:

FIORENTINA

Fiorentina, fosta echipă a lui Adrian Mutu, a avut un sezon 2012/2013 reuşit, pe care l-a încheiat în apropierea podiumului, după campioana Juventus, Napoli şi AC Milan. Doar două puncte au despărţit-o pe Fiorentina de locul 3, care ducea în preliminariile Ligii Campionilor.

Echipa din Florenţa a început cu dreptul în campionat, scor 2-1, cu Catania. În Liga Europa, italienii au intrat în play-off, fază în care au eliminat pe Grasshopper Zurich, scor 2-1 în Elveţia şi 0-1 pe teren propriu.

Retras în 2009 din cariera de jucător, fostul internaţional italian Vincenzo Montella a optat pentru meseria de antrenor şi rezultatele obţinute până acum îl recomandă ca un bun tehnician. Performanţele Fiorentinei din ultima perioadă sunt şi meritul lui Montella, care este principal în Toscana din iunie 2012. Înainte de a ajunge la Fiorentina, Montella, 39 de ani, a antrenat pe AS Roma, ca interimar după demisia lui Claudio Ranieri, în 21 februarie 2011, şi apoi pe Catania (sezonul 2011/2012).

În lotul Fiorentinei se disting internaţionalul egiptean Ahmed Hegazi (fundaş, 22 de ani), internaţionalii chilieni David Pizarro (mijlocaş, 33 de ani) şi Matías Fernandez (mijlocaş, 27 de ani), internaţionalii italieni Alberto Aquilani (mijlocaş, 29 de ani) şi Giuseppe Rossi (atacant, 27 de ani), internaţionalul columbian Juan Guillermo Cuadrado (mijlocaş, 25 de ani), internaţionalul muntenegrean Stefan Savici (fundaş, 22 de ani), fostul internaţional spaniol Joaquín (mijlocaş, 22 de ani) şi fostul component al echipei AC Milan Massimo Ambrosini (mijlocaş, 36 de ani).

Deşi l-a pierdut pe atacantul muntenegrean Stefan Jovetici, transferat la Manchester City pentru 30 de milioane de euro, Fiorentina a reuşit o lovitură în această vară, achiziţionându-l pe fostul golgheter de la Bayern Munchen, germanul Mario Gomez (28 de ani).

De două ori campioană (1955/56, 1968/69), de şase ori câştigătoare a Cupei Italiei, ultima dată în 2001, Fiorentina evoluează în meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Aremio Franchi, cu 47.000 de locuri. În palmaresul formaţiei mai figurează un trofeu al Cupei Cupelor (1960/61) şi prezenţa în ultimul act al Cupei Campionilor Europeni (1956/57), al Cupei UEFA (1989/90) şi al Cupei Cupelor (1961/1962).

DNEPR DNEPROPETROVSK

Dnepr Dnepropetrovsk este o echipă ucraineană în ascensiune, care anul trecut a terminat pe locul 4 în prima ligă, după Şahtior Doneţk, Metalist Harkov şi Dinamo Kiev. În acest sezon, Dnepr este pe locul trei după şapte etape (trei puncte de liderul Metalist), iar în ultima rundă a reuşit un rezultat important, învingând, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa pregătită de Mircea Lucescu.

În Liga Europa, formaţia din sud-estul Ucrainei a intrat în play-off, fază în care a trecut de echipa Kalju din Estonia, 3-1 în deplasare şi 2-0. În aceeaşi competiţie, ediţia 2012/2013, Dnepr a trecut de faza grupelor, în care a avut adversare echipele PSV Eindhoven, Napoli şi AIK Stockholm, fiind eliminată în 16-imi de FC Basel (scoruri 1-1 şi 0-2).

Mecirile de pe teren propriu le dispută pe Dnipro Arena, un stadion de 31.000 de locuri, inaugurat în 2008. În palmaresul ucrainenilor figurează două titluri de campioană a URSS (1983 şi 1988) şi o Cupă a URSS (1989).

Unul dintre atuurile echipei îl reprezintă tehnicianul spaniol Juande Ramos, 58 de ani, fost antrenor, printre altele, al formaţiilor Real Madrid, Malaga, FC Sevilla, Tottenham şi ŢSKA Moscova. Cu FC Sevilla a câştigat de două ori Cupa UEFA, în 2005/2006 şi 2006/2007. În 2006, Sevilla a cucerit şi Supercupa Europei, după 3-0 cu FC Barcelona. În 2007, FC Sevilla s-a impus atât în Cupa Spaniei, cât şi în Supercupa Spaniei, ultimul trofeu fiind cucerit după victoria obţinută cu 1-0 în faţa campioanei Real Madrid. Cu Tottenham, Ramos a obţinut în 2008 Cupa Ligii, scor 2-1, după prelungiri, cu Chelsea. Juande Ramos este în Ucraina din octombrie 2010.

Cei de la Pandurii vor avea ocazia să se reîntâlnească la partidele cu Dnepr cu fostul lor portar Alexandru Vlad (23 de ani), care a fost transferat în această vară. Ievghen Konoplianka, mijlocaş, internaţional ucrainean, Ivan Strinici, fundaş stânga, internaţional croat, Roman Zozulia, atacant, internaţional ucrainean, Aleksandr Kobakhidze, mijlocaş, internaţional georgian, Nikola Kalinici, atacant, internaţional croat, Ievghen Selezniov, atacant, internaţional ucrainean, fostul jucător al echipei FC Porto portughezul Bruno Gama, brazilienii Douglas, Giuliano şi Matehus se numără printre vedetele echipei.

PACOS DE FERREIRA

Pacos de Ferreira a terminat campionatul trecut pe locul trei, după FC Porto şi Benfica, însă în acest sezon a păşit cu stângul, fiind învinsă în ambele partide disputate fără să marcheze. Club fondat în 1950, Pacos de Ferreira este la a treia participare în cupele europene. Echipa portugheză a ajuns în Liga Europa după ce a fost eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor, scoruri 1-4 acasă şi 4-2, de Zenit Sankt Petersburg. Cu Zenit, portughezii au jucat pe Estadio de Dragao din Porto, arena lor, Estadio Capital do Movel, nefiind omologată de UEFA.

Costinha, 38 de ani, fostul component al naţionalei Portugaliei, a preluat conducerea tehnică a formaţiei Pacos în această vară, el fiind ajutat de un coleg din perioada în care evolua la FC Porto, Maniche. Ca jucător, Costinha a marcat golul victoriei în poarta României la meciul din cadul Euro-2000, scor 1-0, disputat la Arnehm.

Tony, Jose Manuel şi Andre Leao, care au evoluat la CFR Cluj, sunt în lotul echipei portugheze, alături de Rui Miguel, fost la Astra.

Componenţa grupelor Ligii Europa:

Grupa A:  Valencia, Swansea, Kuban, St. Gallen

Grupa B: PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Chernomorets, Ludogorets

Grupa C: Standard, Salzburg, Elfsborg, Esbjerg

Grupa D: Rubin, Wigan, Maribor, Zulte Waregem

Grupa E: Fiorentina, Dnipro, Pacos Ferreira, Pandurii

Grupa F: Bordeaux, APOEL, Frankfurt, Maccabi Tel-Aviv

Grupa G: Dinamo Kiev, Genk, Rapid Viena, Thun

Grupa H: Sevilla, Freiburg, Estoril, Slovan Liberec

Grupa I: Olympique Lyon, Betis Sevilla, Vitoria Guimaraes, Rijeka

Grupa J: Lazio, Trabzonspor, Legia, Apollon Limasol

Grupa K: Tottenham, Anji, Şerif Tiraspol, Tromso

Grupa L: AZ Alkmaar, PAOK, Maccabi Haifa, Shaktior Karagandi

Meciurile din faza grupelor se dispută în perioada 19 septembrie-12 decembrie.

Mijlocaşul brazilian Eric de Oliveira a declarat, vineri, că se bucură că echipa sa va avea adversari valoroşi în grupa E a Ligii Europa, Pandurii Târgu Jiu având posibilitatea de a demonstra că e o formaţie puternică.

"E o grupă grea, în care sunt două echipe de tradiţie în ţara lor, Fiorentina şi Dnepr şi revelaţia Pacos Ferreira din Portugalia. Mă bucur că vom întâlni echipe puternice, pentru că aşa putem să demonstrăm valoarea noastră. Încă nu am vorbit despre un obiectiv, dar e clar că dacă am intrat în Liga Europa am vrea şi noi să prindem fazele superioare. Ştim cât de greu e, dar eu zic că putem. De vreme ce am eliminat pe Hapoel şi pe Braga, de ce nu şi pe cei din grupa noastră?", a declarat Eric la Sport.ro.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu va evolua în grupa E a Ligii Europa, alături de echipele Fiorentina (Italia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Pacos Ferreira (Portugalia), s-a stabilit, vineri, la tragerea la sorţi de la Monaco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici