Pele îşi va petrece Crăciunul în spital din cauza agravării cancerului

Cancerul legendei fotbalului brazilian Pele a avansat şi are nevoie de îngrijiri legate de disfuncţii renale şi cardiace, potrivit unui raport medical, iar familia sa a anunţat că acesta va rămâne internat într-un spital din Sao Paulo în perioada Crăciunului, relatează Reuters.

281 afișări
Imaginea articolului Pele îşi va petrece Crăciunul în spital din cauza agravării cancerului

Pele îşi va petrece Crăciunul în spital din cauza agravării cancerului

Considerat pe scară largă unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile, în vârstă de 82 de ani, acesta a fost internat la spitalul Albert Einstein de la sfârşitul lunii noiembrie, în timp ce medicii îi reevaluează tratamentul şi se ocupă de o infecţie respiratorie.

Pele a primit tratament medical regulat de când i-a fost extirpată o tumoare din colon, în septembrie anul trecut.

"Crăciunul nostru acasă a fost suspendat", a declarat fiica sa, Kely Nascimento, pe Instagram, mulţumind oamenilor pentru sprijinul lor.

"Am decis împreună cu medicii că, din diverse motive, ar fi mai bine pentru noi să rămânem aici, cu toată îngrijirea pe care ne-o oferă această nouă familie de la Einstein", a mai spus ea în postare.

În urma victoriei Argentinei în finala Cupei Mondiale de duminică, Pele a postat pe reţelele de socializare o fotografie cu echipa sa ridicând trofeul şi a salutat performanţele liderului echipei, Lionel Messi, ale starului în ascensiune al Franţei, Kylian Mbappe, şi ale semifinalistei surpriză Maroc.

"Astăzi, fotbalul continuă să îşi spună povestea, ca întotdeauna, într-un mod captivant", a spus el. "Ce cadou a fost să urmăresc acest spectacol al viitorului sportului nostru".

Jucătorii brazilieni au desfăşurat, înainte de meciul din sferturile de finală din Qatar, pierdut în faţa Croaţiei, un banner masiv pe teren cu o imagine a marelui fotbalist în timpul victoriei sale la Cupa Mondială din 1970. Pe el se putea citi simplu: "Pele!"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici