Peste 3.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România-Ungaria

Peste 3.000 de jandarmi vor acţiona la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, cu ocazia meciului România - Ungaria, de sâmbătă, de pe Arena Naţională, de la ora 19.00.

201 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România-Ungaria

Peste 3.000 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine la meciul România-Ungaria (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, acestora li se adaugă aproximativ 6.400 de poliţişti, la nivelul întregii ţări, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Poliţia de Ordine Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Rutieră.

"Din punct de vedere al măsurilor de ordine şi siguranţă publică, se va acţiona în sistem de management integrat, ceea ce implică o cooperare permanentă a Jandarmeriei Române cu Poliţia Română, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi cu Poliţia locală a Municipiului Bucureşti. Premergător competiţiei au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor ungare şi ai galeriei echipei oaspete, cei din urmă fiind informaţi cu privire la legislaţia românească. Poliţişti şi jandarmi români, vorbitori de limba maghiară, vor participa la această misiune pentru a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei oaspete. Menţionăm că grupul de suporteri unguri care va veni în mod organizat în România este însoţit de ofiţeri de poliţie din Ungaria - specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc", se arată în comunicatul citat.

Principalele misiuni ale forţelor de ordine şi siguranţă publică vor viza însoţirea pe tot traseul de deplasare a grupului de suporteri unguri, de la intrarea în ţară şi până la ieşire, însoţirea grupurilor de suporteri români până la stadion, prezenţa în zona stadionului şi în principalele puncte din Capitală.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către cei peste 1.000 de agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator. Anterior permiterii accesului în incinta arenei sportive, participanţii la acest eveniment vor fi supuşi unui control riguros, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Pe durata desfăşurării competiţiei, beneficiind de infrastructura tehnică de supraveghere a arenei sportive, Jandarmeria va acorda sprijin stewarzilor firmei de pază pentru eliminarea oricăror posibile bannere, mesaje sau coregrafii de natură rasială sau xenofobă, atenţionând totodată că acest tip de acţiuni sunt sancţionate de lege. "Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 16.00 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces. Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă", se menţionează în comunicatul Jandarmeriei.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici