Pistorius i-a spus unui agent de pază că totul este în regulă, după ce a ucis-o pe Reeva Steenkamp

Campionul paralimpic Oscar Pistorius i-a spus unui agent de pază că totul este în regulă, la scurt timp după ce a ucis-o pe Reeva Steenkamp, atunci când bărbatul s-a dus să verifice casa sportivului, la sesizarea vecinilor, informează presa sud-africană.

239 afișări
Imaginea articolului Pistorius i-a spus unui agent de pază că totul este în regulă, după ce a ucis-o pe Reeva Steenkamp

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Agentul de pază Pieter Baba, al nouălea martor în procesul lui Pistorius, a declarat, vineri, că oricine dorea să intre în complexul de locuinţe în care se află şi casa lui Oscar Pistorius trebuia să fie verificat la poartă şi că persoana pe care o vizita trebuia să fie contactată. Iar dacă proprietarul nu putea fi contactat, vizitatorul nu avea acces. Baba a spus că îl ştia pe Pistorius de la televizor, sportivul fiind o celebritate în complexul de locuinţe. Agentul de pază a menţionat că o ştia pe Reeva Steenkamp prin intermediul lui Oscar Pistorius.

În noaptea în care tânăra a fost împuşcată, Baba era de serviciu împreună cu alţi câţiva agenţi de pază. El a văzut-o pe Steenkamp intrând în complex la ora 18.00, cu maşina sa. Baba nu l-a sunat pe Pistorius, deoarece Steenkamp mai fusese în complex în ziua respectivă. Pistorius a sosit acasă la câteva minute după iubita sa. Mai târziu, în noaptea respectivă, unul din colegii lui Baba i-a spus că unele locuinţe aveau porţile şi uşile deschise. Baba s-a dus să verifice situaţia, iar atunci câteva persoane i-au spus că au auzit focuri de armă. Agenţii de pază au mers apoi să verifice casa lui Pistorius, de unde s-au auzit focurile de armă. Însă atunci când Baba a ajuns la locuinţa campionului, Pistorius i-a spus că totul este în regulă, însă bărbatul a observat că sportivul plânsese.

"I-am spus lui Jacob (n.r. - alt agent de pază) că nu este în regulă", a declarat Baba în instanţă.

Pieter Baba s-a întors însă în biroul său. El a fost sunat apoi de mai multe persoane din complexul rezidenţial, ceea ce l-a determinat să meargă din nou la casa lui Pistorius. Managerul complexului, Johan Stander, era deja acolo, a descuiat uşa şi a intrat. Pistorius a coborât atunci pe scări purtând trupul Reevei Steenkamp. "Am fost şocat... Nici măcar nu am realizat câteva momente ce purta Pistorius", a spus Baba, menţionând că a fost trimis de Stander să cheme paramedicii.

Oscar Pistorius este judecat, de luni, la Pretoria.

Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici