Porumboiu consideră drept calomnii acuzaţiile formulate de Ioan Niculae

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că îl va acţiona în judecată pentru calomnie pe patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, după ce acesta l-a acuzat că i-a oferit 600.000 de euro pentru a truca un meci în urmă cu trei sezoane.

74 afișări
Imaginea articolului Porumboiu consideră drept calomnii acuzaţiile formulate de Ioan Niculae

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Aspectul cel mai grav îl constituie aberaţia că i-aş fi oferit 600.000 euro pentru a truca un joc Astra - Vaslui. Prima dată a spus că m-am dus cu 600.000 de euro, după aceea că i-aş fi oferit după ce câştigam campionatul. Asemenea discuţii nu au existat între mine şi Niculae. Înainte cu 2-3 săptămâni de jocul Astra – Vaslui, am discutat cu el la firmă preţ de circa 5 minute despre o problemă de business care ne privea pe amândoi, referitoare la legislaţia instalaţiilor de biodiesel. După aproximativ 5 minute de discuţii, a intrat în biroul în care eram cu Niculae şi Mircea Sandu. Am mai stat câteva minute după care m-am ridicat, lăsându-i pe cei doi singuri. Nu pot să-mi imaginez de unde a apărut suma respectivă, «încercarea să fur un campionat» şi alte asemenea calomnii, care cu siguranţă vor fi judecate cu obiectivitate la instanţele judecătoreşti din România", a afirmat finanţatorul FC Vaslui.

Adrian Porumboiu susţine că dacă era un om care îşi permitea să facă blaturi cu siguranţă FC Vaslui ar fi câştigat unul sau două titluri de campioană. "În întreaga mea carieră de arbitru, 14 ani în prima ligă, 10 ani internaţional, 12 ani observator de arbitri în corpul de elită UEFA, nu am fost călăuzit decât de un singur lucru, şi anume să fiu corect. Am afirmat în mai multe rânduri că, dacă exista în ţară sau oriunde în lumea asta un club, o persoană care să-i fi dat lui Porumboiu un cent peste baremul legal, eu mă supun la ceea ce poate fi mai grav pentru o persoană. În legatură cu încercarea de a cumpăra un joc, dacă eram un astfel de om, sigur - nu probabil – câştiga şi Vasluiul un campionat, două. Oricum, după o activitate pe care o consider, fără falsă modestie, ca fiind impecabilă din punct de vedere moral, mă văd acum «bombardat» cu mizerii greu de anticipat. Singurul regret este că am răspuns acestor atacuri cu un vocabular mai puţin elegant", a spus Porumboiu.

El a adăugat că firma sa nu are nicio datorie către compania condusă de patronul grupării giurgiuvene "Niciun moment eu sau o firmă de-a mea nu am avut o datorie la Niculae sau la o firmă de-a lui. Discuţia referitoare la o compensare între motorină si rapiţă este ridicolă de vreme ce litigiul comercial din 2001 s-a finalizat prin decizie definitivă şi irevocabilă în 2003. Decizia spune clar că firma Comcereal Vaslui are dreptate. Îmi pun întrebarea unde este înşelatoria de 100.000 de euro?", menţionează Adrian Porumboiu în comunicat.

Patronul clubului Astra, Ioan Niculae, şi finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, au avut, luni, la postul Sport.ro, un dialog telefonic în care s-au jignit şi s-au acuzat reciproc, ca urmare a unor suspiciuni de aranjamente lansate, sâmbătă, de Dinu Gheorghe. Niculae a declarat că Porumboiu i-a propus în urmă cu trei sezoane să cedeze meciul formaţiei din Vaslui în schimbul a 600.000 de euro, lucru dezminţit însă de oficialul grupării vasluiene.

"De mâine dimineaţă o să pun la dispoziţie nişte acte prin care o să demonstrez că acest nenorocit minte cu neruşinare. Să vadă lumea cine e acest Porumboiu. Cu tine (n.r. - Porumboiu) nu vreau să mai vorbesc în viaţa mea. Eşti cel mai mare escroc pe care l-am întâlnit în viaţa mea. El a venit la mine înaintea meciului Astra - Vaslui, cu aproape o săptămână şi ceva. A zis o sumă de 600.000", a declarat Niculae.

În replică, Adrian Porumboiu a anunţat că îl va acţiona în instanţă pe oficialul grupării giurgiuvene. "E aberant să vii cu astfel de discuţii care vor trebui probate în faţa instanţei. Fără niciun fel de comentariu voi merge până la capăt cu acest proces. Nu a fost vorba de niciun fel de sumă, am cerut să se joace corect cele două meciuri. Eu nu am cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul. A fost o simplă discuţie în care i-am spus cum joacă cu Vasluiul să joace şi cu Galaţiul. A jucat pe dracu cu Galaţiul cum a jucat cu noi. E mafiot de profesie. Cum să mă duc la el să îi spun să îmi dea meciul? De ce nu a spus atunci când i-am propus asta cu blatul? E bolnav la cap. E o minciună sfruntată care nu ştiu de unde pleacă. Cum îşi permite să vină cu minciunile astea? El va trebui să probeze lucrurile astea, iar dacă se întâmpla treaba asta... Dacă era ceva, nu spunea el până acum în doi ani? El are probleme grave şi acum împroşcă cu noroi în stânga şi în dreapta. Va trebui să răspundă pentru treaba asta. Probabil că aşteptau ca Vasluiul să se ducă cu bani la ei şi să se dea la o parte", a explicat Porumboiu, tot la Sport.ro.

Ca urmare a acestor declaraţii, Adrian Porumboiu, Ioan Niculae şi Dinu Gheorghe vor fi judecaţi de membrii Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici