Procesul lui Pistorius s-ar putea prelungi cu două săptămâni

Procesul campionului paralimpic Oscar Pistorius, care în mod normal ar trebui să se încheie la 20 martie, ar putea fi prelungit cu două săptămâni, informează AFP, citând surse judiciare.

85 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Pistorius s-ar putea prelungi cu două săptămâni

Oscar Pistorius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procesul va fi prelungit dacă audierea martorilor, rechizitoriul şi pledoaria apărării vor dura mai mult decât s-a prevăzut, ceea ce este posibil, a declarat procurorul asistent Andrea Johnson.

Până în prezent, într-o săptămână şi jumătate au fost audiaţi 13 martori ai acuzării. Mai trebuie să fie audiaţi mai mulţi martori ai acuzării, după care vor fi chemaţi să depună mărturie cei ai apărării, inclusiv Oscar Pistorius.

Dacă procesul nu se va încheia nici după o prelungire de două săptămâni, se va relua după data de 11 aprilie, tribunalul din Pretoria fiind închis în a doua săptămână a lunii aprilie.

Oscar Pistorius este judecat, din data de 3 martie, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici