Prosport | Veşti mari, ţara e-n sărbătoare: FRF anunţă oficial că, în ultimii doi ani, numărul fotbaliştilor a crescut cu 240%, iar populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane locuitori! Bonus: o năucitoare descoperire a lui Burleanu revoluţionează matematicile

Creşterea-record a numărului de fotbalişti, explozia demografică a României şi revoluţionarea matematicii: acesta este bilanţul excepţional al ultimilor doi ani de guvernare Răzvan Burleanu în fotbalul românesc. Rezultatele bunei guvernanţe corporative au fost date publicităţii de experţii de la Casa Fotbalului prin intermediul unei broşuri-eveniment tipărite în condiţii grafice ireproşabile, difuzate atât votanţilor de la Adunarea Generală, cât şi presei.

894 afișări
Imaginea articolului Prosport | Veşti mari, ţara e-n sărbătoare: FRF anunţă oficial că, în ultimii doi ani, numărul fotbaliştilor a crescut cu 240%, iar populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane locuitori! Bonus: o năucitoare descoperire a lui Burleanu revoluţionează matematicile

Prosport | Veşti mari, ţara e-n sărbătoare: FRF anunţă oficial că, în ultimii doi ani, numărul fotbaliştilor a crescut cu 240%, iar populaţia României s-a mărit cu 2,5 milioane locuitori! Bonus: o năucitoare descoperire a lui Burleanu revoluţionează matematicile

ProSport vă pune la dispoziţie, în continuare, uluitoarele cifre prin care administraţia Burleanu a intrat, se pare, definitiv, în analele României şi chiar ale lumii.

Adevărul a ieşit la iveală în momentul în care FRF a decis, în sfârşit, să lase deoparte modestia caracteristică actualei administraţii. Cifrele arată că, sub atenta coordonare a preşedintelui federaţiei, România are cea mai mare creştere procentuală din lume a fotbaliştilor, a inversat trendul demografic descendent al ţării şi chiar a reuşit să reaşeze bazele – iată, se dovedeşte acum – deja învechite ale matematicii.

Aşadar, broşura „Împreună pentru fotbal. CEL MAI MARE PROIECT DEDICAT PRACTICĂRII FOTBALULUI DIN ROMÂNIA“ este o comoară de informaţii gândită şi menită să dăinuie peste timp, mărturie a profesionalismului instalat în vârful fotbalului românesc începând cu martie 2014. Documentul poate fi, foarte bine, socotit şi o culegere de informaţii până acum secrete şi, în unele cazuri, chiar incendiare, menite să răstoarne multe din prejudecăţile perpetuate până acum în societatea românească.

Cei 96.485 de fotbalişti în 2015 au devenit 262.052 în 2017

Documentele sunt răvăşitoare. Conform cifrelor prezentate de FRF, numărul fotbaliştilor din România a crescut de la 96.485 în 2015 la 262.052 în 2017 (paginile 34-35).

Abil disimulată în aceste date remarcabile, dar, totuşi, de nişă (şi păstrată, probabil, de specialiştii de la Casa Fotbalului pentru a face tema separată a unei alte broşuri cu destinaţie academică) se ascunde însă bomba: o descoperire epocală din domeniul matematicii. Greşit învăţaţi încă din clasele primare, noi toţi am fi fost tentaţi, poate, să apelăm la banala împărţire pentru a afla cu cât a crescut populaţia de fotbalişti. Am obţine astfel, aparent logic, un spor de 271,6% în intervalul 2015 - 2017.

Şi totuşi, surpriză! Datele FRF arată altceva. O mână dibace a strecurat discret, între coperţile monumentalei broşuri, cu totul alte concluzii. Pe pagina 11 scrie clar că numărul jucătorilor de fotbal din România reprezenta 0,5% din populaţie în 2015, iar procentajul crescuse la 1,2% în 2017. Aşadar, s-a mărit de 2,4 ori. Sau cu 240%. Ţinta FRF, suntem informaţi, este de a ajunge la 1,5% din populaţia României în 2020.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici