Referendumul pentru independenţa Cataloniei, un RISC major pentru naţionala de fotbal a Spaniei

Spania ar putea fi exclusă din competiţiile FIFA! Câştigătoare a trei Campionate Europene şi un Campionat Mondial, naţionala "La Roja" ar putea avea mari probleme din cauza referendumului pentru independenţa Cataluniei.

1036 afișări
Imaginea articolului Referendumul pentru independenţa Cataloniei, un RISC major pentru naţionala de fotbal a Spaniei

Referendumul pentru independenţa Cataloniei, un RISC major pentru naţionala Spaniei

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, Javier Tebas, declarat la începutul lunii septembrie că dacă se va ajunge la separarea Cataluniei atunci toate cluburile din această regiune nu vor mai putea juca în liga profesionistă a Spaniei.

Englezii de la The Sun au realizat o analiză pe tema referendumului pentru independenţa Cataluniei şi implicaţiile pe care le-ar putea avea un asemenea proces, iar una dintre consecinţe ar fi reclamarea Spaniei pentru implicarea politicului în fotbal. Dacă toţi aceşti paşi vor fi urmaţi şi respectaţi întocmai, FIFA ar putea decide excluderea naţionalei Spaniei din competiţiile internaţionale.

Varianta ca cluburile din Catalunia să iasă din La Liga nu este tocmai una SF. Gerard Figueras, directorul general al Barcelonei, a declarat că gruparea blaugrana va fi nevoită să îşi aleagă competiţia în care va juca în eventualitatea în care Liga Profesionistă nu le va mai permite accesul în La Liga.

Referendumul pentru indepedenţa Cataluniei se va desfăşură duminică, 1 octombrie.

Naţionala Spaniei a câştigat Campionatul European în 1964, 2008 şi 2012, Campionatul Mondial în 2010 şi Jocurile Olimpice în 1992.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici