România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby din 2019/ PROSPORT: Scandal la meciul Spania - Belgia care i-a propulsat pe români. Spaniolii s-au enervat şi au sărit să-l bată pe arbitrul român

România s-a calificat miraculos la Cupa Mondială de Rugby din 2019, după ce Belgia - Spania s-a terminat cu o surpriză imensă, 18-15 pentru gazde, dar biletele pentru Japonia nu au fost obţinute fără scandal! La finalul partidei de la Bruxelles, jucătorii Spaniei au sărit să-l bată pe Vlad Iordăchescu, arbitrul român al întâlnirii, iar jurnaliştii iberici nu l-au iertat nici ei!

3427 afișări
Imaginea articolului România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby din 2019/ PROSPORT: Scandal la meciul Spania - Belgia care i-a propulsat pe români. Spaniolii s-au enervat şi au sărit să-l bată pe arbitrul român

România s-a calificat la Cupa Mondială de rugby din 2019

Aflată în luptă directă cu România pentru locul care duce direct la Cupa Mondială din Japonia, Spania a fost arbitrată în partida cu Belgia de un român, Vlad Iordăchescu, iar decizia nu avea cum să le pice bine ibericilor, care, acum, ne acuză de jocuri de culise! După un start dezamăgitor, spaniolii au fost conduşi cu 15-0, au revenit la 15-10, dar, în cele din urmă, belgienii au transformat o lovitură de pedeapsă şi au câştigat cu 18-15.

Potrivit Prosport, înfrângerea complet surprinzătoare nu putea fi acceptată uşor, iar vinovat a fost găsit arbitrul român care a condus partida.

CITEŞTE ce a scris presa spaniolă despre arbitrajul românului, Vlad Iordăchescu

Într-o partidă care nu a contat în această luptă pentru calificare, România a pierdut, tot duminică, în Georgia, cu 25-16.

România a ocupat locul 2 în Rugby Europe International Championship, dar locul 1 în clasamentul preliminariilor Cupei Mondiale din 2019, având un avans de trei puncte în faţa Spaniei. Georgia nu a contat în această bătălie, fiind calificată la Cupa Mondială încă după ediţia de acum 4 ani.

În urmă cu fix o lună, naţionala de rugby era înfrântă în Spania cu 22-10. Calificarea la Cupa Mondială era pusă în pericol, drumul către Japonia părea destul de anevoios, cu alte câteva meciuri, printre care şi o ”dublă” cu Samoa.

Belgia, naţionala pe care România a învins-o săptămâna trecută la Buzău cu scorul de 62-12, a învins Spania cu 18-10. Ibericii aveau de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se califica la Cupa Mondială. La aceeaşi oră, România a jucat în Georgia şi a cedat cu 25-16, fiind însă la curent şi cu informaţiile din Belgia.

România va participa la a noua ediţie a Cupei Mondiale, fiind una dintre reprezentativele care a fost prezente la toate întrecerile. ”Stejarii” îşi ştiu deja şi adversarii pe care îi vor înfrunta în Japonia. Astfel, vor evolua cu Irlanda, Scoţia, Japonia şi Samoa/Spania/Portugalia. Debutul ar urma să fie pe 20 septembrie 2019, în compania reprezentativei ţării gazde.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici