Rugby: România şi Georgia vor juca meciuri test cu echipele din Turneul celor Şase Naţiuni

World Rugby, forul care guvernează rugbyul mondial a adoptat un calendar internaţional pentru perioada 2020-2032 în care li se da şansă naţiunilor din a două divizie valorică să aibă partide periodice cu echipe din primul eşalon, notează frr.ro.

663 afișări
Imaginea articolului Rugby: România şi Georgia vor juca meciuri test cu echipele din Turneul celor Şase Naţiuni

Rugby: România şi Georgia vor juca meciuri test cu echipele din Turneul celor Şase Naţiuni (Imagine: Laurenţiu Mich/ Arhiva Mediafax Foto)

Astfel, România şi Georgia vor putea avea meciuri test cu echipele care evoluează în Turneul celor Şase Naţiuni, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul „worldrugby.org”.

Cele două naţiuni care domină al doilea eşalon valoric al rugbyului continental vor găzdui în luna iulie partidele cu echipele din turneul de tradiţie al Europei, urmând că în noiembrie să le întoarcă acestora, vizita.

Noul calendar internaţional aprobat de oficialii World Rugby pune un mai mare accent pe perioadele de odihnă ale jucătorilor, promovează şanse egale între echipele din al doilea eşalon valoric şi marile naţiuni şi armonizează legătură dintre meciurile internaţionale şi cele din competiţiile interne.

„Înţelegerea pe care am convenit-o asupra optimizării calendarului global pentru intervalul 2020-2032 oferă certitudine şi stabilitate pentru perioada de după Cupa Mondială din 2019 din Japonia” a declarat Bill Beaumont, preşedintele World Rugby.

Dacă până acum calendarul internaţional competiţional era gândit pe trei structuri: competiţiile din emisfera nordică, cea sudică şi meciurile din noiembrie, World Rugby a adus o îmbunătăţire prin crearea unei ferestre competiţionale în luna iulie, care ar înlocui-o pe cea din iunie. Astfel, meciurile s-ar dispută în primele trei săptămâni ale lunii iulie, echipele avadnd astfel mai mult timp să se pregătească. Ţările din primul eşalon vor urmă să facă turnee în SUA, Canada, România, Georgia, zona Pacificului, Japonia, iar naţiunile din cel de-al doilea eşalon pot înfruntă echipele din emisfera de sud sau din Turneul celor Şase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici